Bulatović: Ni Stanković nije dostavio izvještaj o aferi Koverat

Odbor je od Stankovića tražio da im dostavi poseban izvještaj o istrazi, nakon što je to odbio da učini glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić
2408 pregleda 5 komentar(a)
Vrhovni tužilac Ivica Stanković, Foto: Boris Pejović
Vrhovni tužilac Ivica Stanković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.09.2019. 14:22h

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković nije u predviđenom roku Odboru za antikorupciju dostavio poseban izvještaj o aferi Koverat, saopštio je predsjednik tog skupštinskog tijela, Predrag Bulatović.

Odbor je od Stankovića tražio da im dostavi poseban izvještaj o istrazi, nakon što je to odbio da učini glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Stankoviću je bio dat rok do 4. septembra da dostavi izvještaj i da se izjasni o Katnićevom dopisu Odboru za antikorupciju, s obzirom da je nova sjednica tog radnog tijela zakazana za 11. septembar.

Bulatović je saopštio da VDT nije u roku dostavio poseban izvještaj o aferi Koverat.

Bulatović je agenciji MINA rekao da je Stanković dostavio dopis u kojem je obrazložio da nijesu dužni da konkretne slučajeve dostavljaju Skupštini ili radnim tijelima, ali i da je za to nadležan Odbor za politički sistem, a ne antikorupciju.

„Dopisom je podržao Katnića a ignorisao parlament, što se čini logičnim jer nije konkurisao za VDT, a bori se za mjesto VD na neodređeno vrijeme“, naveo je on.

Kako je kazao, Stanković, kao pravnik sa dugim stažom, dobro zna da je prekršio zakon i pokušao marginalizovati parlament.

„Ali je zato učvrstio glasove u Tužilačkom savjetu da ga izaberu za VD, a dobiće i naklonost zbog dopisa ključnih kabineta u državi koji žele da se zataška afera Koverat“, rekao je Bulatović.

On je dodao da je zakazao sjednicu Odbora za 11. septembar sa temom iz Plana jer je to jednoglasna odluka Odbora.

Bulatović je kazao da je poziv da učestvuju u radu uputio Stankoviću i Katniću, jer je to Odluka Odbora od 31. jula, a zakonom je propisana njihova obaveza da prisustvuju sjednici na poziv radnih tijela.

„Od tog da li će sjednica biti održana imaćemo različite scenarije kao Odbor, ali i Skupština“, zaključio je Bulatović.

Bonus video: