Uhapšen Šoškić: Uperio pištolj u policajce?

Šoškić će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu
23666 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Podgorička policija uhapsila je Novaka Šoškića (45) koji je, kako je saopšteno iz Uprave policije, prilikom kontrole uperio pištolj u policajce.

Iz Uprave policije su kazali da je podgorička policija prilikom kontrole Šoškića oduzela dva komada vatrenog oružja, a Šoškić je osumnjičen da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

"Policija je danas u naselju Bioče, u cilju kontrole lica za koje je postojala sumnja da posjeduje oružje, zaustavila motorno vozilo kojim je upravljalo tada nepoznato lice, a koje je prilikom zaustavljanja od strane policije poteglo revolver i usmjerilo ga u pravcu policijskih službenika", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je osumnjičeni savladan i uhapšen, te da je pružao aktivan otpor i svojim postupcima direktno dovelo u opasnost živote policajaca.

Iz Uprave policije su rekli i da su prilikom hapšenja upotrijebljena sredstva prinude.

"Pregledom vozila policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj i revolver "Smith & Wesson" .38 specijal sa municijom. Pronađeno i oduzeto oružje biće upućeno u Forenzički centar radi vještačenja", kazali su iz Uprave policije.

Šoškić će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu.

Šoškić je ranije osuđivan zbog napada na policajce.

Bonus video: