Božović nije bezbjednosno interesantna osoba

“Vijestima” je nezvanično rečeno da je Božović 24. avgusta sjedio za stolom, kada su ga inspektori tog odsjeka, u prisustvu načelnika Mirka Banovića, okružili, zatražili da ustane, a onda i pretresli naočigled brojnih gostiju
18880 pregleda 11 komentar(a)
Milo Božović, Foto: Vuk Lajović
Milo Božović, Foto: Vuk Lajović

Gradski menadžer i visoki funkcioner Demokratskog fronta u Budvi Milo Božović, u policijskoj evidenciji ne vodi se kao bezbjednosno interesantno lice.

To su “Vijestima” saopštili iz Tima za odnose za javnošću Uprave policije, odgovarajući na pitanje - zbog čega su ga inspektori Odsjeka za posebnu operativnu podršku prije 20 dana najprije pretresli, a potom i legitimisali dok je u večernjim satima sjedio na terasi jednog od lokala nedaleko od Starog grada.

“Vijestima” je nezvanično rečeno da je Božović 24. avgusta sjedio za stolom, kada su ga inspektori tog odsjeka, u prisustvu načelnika Mirka Banovića, okružili, zatražili da ustane, a onda i pretresli naočigled brojnih gostiju.

Prema tim tvrdnjama, Božović je jedini kontrolisan među stotinjak osoba koje su boravile u neposrednoj blizini.

Kontrola je potrajala nekih desetak minuta, nakon čega su dokumenta vraćena Božoviću, a inspektori su napustili ugostiteljski objekat.

“Policijski službenici su 24. avgusta 2019. godine, prilikom redovne kontrole u jednom ugostiteljskom objektu u Budvi, prišli stolu za kojim je bilo više nepoznatih lica od kojih su tražili dokumenta radi utvrđivanja identiteta. Prilikom kontrole, jedno lice se predstavilo kao Milo Božović, menadžer Opštine Budva, i on je tada saopštio da boravi u ugostiteljskom objektu sa prijateljima. S obzirom na to da Božović nije lice interesantno za službu, policijski službenik koji je vršio pregled, vratio je dokumenta gospodinu Božoviću, zahvalio se na saradnji i poželio ugodnu noć”, naveli su iz Uprave policije.

Na pitanje da li se Božović vodi kao bezbjednosno interesantno lice i da li se protiv njega vodi istraga, iz policije je ponovljeno da se ne radi o bezbjednosno interesantnom licu.

Odgovarajući na pitanja “Vijesti”, iz policije su saopštili da njihov službenik Marko Lazović te večeri nije kontrolisao Božovića, jer nije u sastavu Odsjeka za posebnu operativnu podršku

Oni su istakli da se postupanje njihovih službenika nikako ne može dovesti u vezu sa političkom pripadnošću Božovića:

“Policija postupa u okviru propisanih nadležnosti i isključivo u skladu sa zakonom, a osnov postupanja ne može biti i nije političko opredjeljenje bilo kojeg lica, pa ni u ovom slučaju”, kazali su iz policije, odgovarajući na pitanje da li je Božović bio kontrolisan jer je visoki funkcioner Nove srpske demokratije i jedna od ključnih figura Demokratskog fronta u Budvi.

Božović je saopštio “Vijestima” da ne želi da komentariše taj slučaj.

Načelnik Odsjeka za posebnu operativnu podršku Mirko Banović, sa službenicima tog sektora tokom ljeta je sproveo više akcija na teritoriji opštine Budva.

“Vijesti” su u više navrata pisale da su kontrolisali bezbjednosno interesantne osobe u Budvi i da su jednom prilikom pronašli i dva pištolja u vitrini na terasi ugostiteljskog lokala “Korkovado”, ispred starogradskih bedema.

Ime Mila Božovića široj javnosti postalo je poznato nakon što je u ljeto 2017. godine, na Dan nezavisnosti na svojoj porodičnoj kući u centru Budve istakao trobojku dugu osam metara.

Tada je bio priveden i saslušan.

Božović prošle godine, na svečanoj sjednici povodom Dana opštine Budva, nije ustao prilikom intoniranja državne himne.

“Vijestima” je tada kazao da, “kao veći dio naroda Crne Gore, ne priznaje himnu koja je nametnuta.”

Bonus video: