Momčilo Đurišić ranjen u pucnjavi u Ulcinju

Sagovornik “Vijesti” tvrdi da je šezdesetsedmogodišnjak nakon pucnjave hospitalizovan, ali da je kasnije otpušten na kućno liječenje
16033 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ulcinjanin Momčilo Đurišić (67), lakše je povrijeđen u pucnjavi juče rano ujutru u Pinješu, saznaju “Vijesti”.

Policija se nije zvanično oglašavala tim povodom.

“Vijestima” je nezvanično rečeno da njihovi službenici intenzivno tragaju za počiniocima, kao i da Više državno tužilaštvo rukovodi istragom.

Sagovornik “Vijesti” tvrdi da je šezdesetsedmogodišnjak nakon pucnjave hospitalizovan, ali da je kasnije otpušten na kućno liječenje.

Ranjeni je otac Marka Đurišića, za kojeg policija provjerava da li je bio na meti napadača nakon što su početkom jula ispod njegovog automobila pronašli eksplozivnu napravu.

Tada je “Vijestima” saopšteno da je jedan od prolaznika vidio sumnjivu napravu ispod vozila BMW ulcinjskih registracijskih oznaka i alarmirao nadležne organe. Isti sagovornik tvrdio je da je eksploziv prevezen u Forenzički centar.

Vještačenjem će pokušati, između ostalog, da utvrde da li je isti DNK na napravi i na pojedinim djelovima automobila.

Policija je, naime, eksploziv pronašla na ulici ispod automobila, ali nisu sigurni da li je naprava na bilo koji način bila povezana sa tim vozilom.

Drugi Momčilov sin, Savo pravosnažno je osuđen na 13 godina zatvora zbog ubistva Kosovara Beće Likaja, marta 2017. godine u Ulcinju.

Prema navodima optužnice, on je u stanu koji je koristila njegova djevojka Mirnesa Divljanović - ubio Likaja, tako što je u njegovom pravcu iz pištolja ispalio više hitaca koji su ga pogodili u predjelu grudi.

Đurišić je u odbrani priznao djelo koje mu se stavlja na teret, ali je rekao da se nije desilo na način opisan u optužnici.

Tada je kazao da žali zbog svega što se dogodilo toga dana, što je ponovio i u završnim riječima.

Bonus video: