Tužioci traže Vujačićev DNK

Advokat je kazao da Podgoričanin negira da je počinio bilo koje ubistvo
17446 pregleda 5 komentar(a)
Vujačić i fotografija osumnjičenog za ubistvo Ilića, Foto: Kurir.rs
Vujačić i fotografija osumnjičenog za ubistvo Ilića, Foto: Kurir.rs

Predstavnici Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) tražili su od srpskih kolega da im za potrebe DNK vještačenja, dostave bris Podgoričanina Marjana Vujačića, koji je u toj državi pritvoren u junu, nakon što je uhapšen zbog likvidacije Jugoslava Cvetanovića u septembru 2017. godine u Vranju.

To je “Vijestima” kazao njegov pravni zastupnik, advokat Borivoje Borović, rekavši da se njegov klijent neće protiviti zahtjevu koji je stigao juče.

Specijalno tužilaštvo rukovodi istragama ubistava Podgoričanina Veselina Kalezića i Mila Ilića.

“Sve i da hoće, ne može prema zakonu da odbije da se od njega uzme bris, ali svakako pristaće na to”, kazao je Borović.

Objasnio je da to nije jedina zamolnica koja je stigla od crnogorskih nadležnih organa.

Nedavno je, kaže, u cilju antropološkog vještačenja obavljeno fotografisanje njegovog klijenta.

“Prije nekoliko dana došao je vještak Nemanja Radojević iz Crne Gore, koji ga je fotografisao iz svih pozicija i koji će na osnovu video zapisa koji postoji u Crnoj Gori, pokušati da obavi antropološko vještačenje, odnosno da li osoba sa snimka odgovara njemu”, rekao je Borović.

Uprkos svemu, advokat tvrdi da njegov klijent do sada nije saslušan na okolnosti ubistva počinjenih u Crnoj Gori.

Prema policijskim nezvaničnim informacijama, Kalezić i Ilić važili su za osobe bliske takozvanom kavačkom kriminalnom klanu.

Borović je dodao da je njegov klijent tek juče, po zamolnici tužilaštva iz Vranja, saslušan u Specijalnom sudu u Beogradu.

“Došla je danas tužiteljka iz Vranja, dala mu je krivičnu prijavu kojom mu se stavlja na teret ubistvo Cvetanovića. Rekao je da će da se brani ćutanjem, jer je preživio policijsku torturu u Novom Sadu”, kazao je Borović.

Dodao je da Podgoričanin negira da je počinio bilo koje ubistvo.

Srpski policajci, međutim, nakon njegovog hapšenja saopštili su da sumnjaju da je Vujačić, osim za ubistvo Cvetanovića, mogući izvršilac još tri najteža krivična djela.

“Intenzivnim radom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, došlo se do saznanja da bi M. V. mogao biti odgovoran za još tri ubistva, od kojih su dva počinjena u Crnoj Gori, a jedno u Holandiji”, saopšteno je tada iz srpskog MUP-a.

Vujačić je nakon toga javnost pismom obavijestio da mu je sve namješteno.

Tvrdio je i da su ga inspektori prilikom ispitivanja pretukli i prisiljavali da prizna krivična djela, koja nije počinio.

Pozivajući nadležne da ga podvrgnu poligrafskom ispitivanju, on je napisao i da nije nikakav mafijaš, kriminalac, član neke kriminalne grupe, a kamoli ubica...

Dodao je da se tereti isključivo za falsifikovanje dokumenata.

Njegove tvrdnje opovrgli su iz tužilaštva u Vranju - u odgovorima dostavljenim “Vijestima”, detaljno su objasnili za šta terete tog Podgoričanina, odnosno način na koji je, prema njihovim sumnjama, ubio Cvetanovića.

Bonus video: