Katnić: Više službenika iz državnih institucija bilo u organizovanoj kriminalnoj grupi

Ivica Stankovic neće podnijeti ostavku, naveo je Katnić i dodao da “gospodin Stanković vrstan čovjek i pravnik, bez ijedne mrlje”
37644 pregleda 77 komentar(a)
Milivoje Katnić, Foto: Savo Prelević
Milivoje Katnić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.09.2019. 16:31h

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je da je više službenika iz državnih institucija je bilo u organizovanoj kriminalnoj grupi, da su "neki od njih hapšeni, a da da će neki tek biti hapšeni".

On je na konferenciji za medije govorio o aktivnostima Tužaštva, kako je rekao, u istraživanju organizovane kriminalne gupe na čijem čelu je Duško Knežević.

"Ko god misli da može utajiti 60 miliona eura poreza prevario se. Ovo se sve dešava zbog novca koji smo mi blokirali i oduzeli. SDT sprovodi istragu protiv 128 fizickih lica. Utajen je porez od oko 60 miliona eura. To je razlog za sve. Kriminalne strukture lakše podnose pritvor nego da im se oduzme novac”, rekao je Katnić.

On je naveo da se sumnja da su imali više službenika u svom sastavu i da su neki su uhapšeni.

Specijalni tužilac je rekao i da je sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva, Nenad Vujošević praćen.

Katnić je kazao da nema "ni udaljenih sumnji za Stankovića" i da nema svojstvo u predmetu.

Ivica Stankovic neće podnijeti ostavku, naveo je Katnić i dodao da “gospodin Stanković vrstan čovjek i pravnik, bez ijedne mrlje”.

On je podsjetio da SDT sprovodi istragu protiv 128 fizickih i 150 pravnih lica u slučaju E-commerce Atlas banke.

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković kazao je da neće uspjeti da ga diskredituju i pozvao nadležne da utvrde istinu u slučaju optužbi koje je sinoć iznio Duško Knežević.

Duško Knežević objavio je sinoć snimak na kom se navodno čuje sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva, Nenad Vujošević, i koji tvrdi da je od Kneževića uzimao novac i davao ga Vrhovnom državnom tužiocu, Ivici Stankoviću.

Stanković je za TV Vijesti negirao optužbe koje se mogu čuti na snimku.

Bonus video: