Svjedok nije prepoznao Popovića na fotografijama

Srđanu Popoviću se sudi u odsustvu, jer se trenutno nalazi u austrijskom zatvoru
8581 pregleda 1 komentar(a)
Stradali Goran Đuričković, Foto: Privatna arhiva, Privatna arhiva
Stradali Goran Đuričković, Foto: Privatna arhiva, Privatna arhiva
Ažurirano: 18.09.2019. 18:15h

Svjedok Dušan Radaković na fotografijama nije prepoznao Srđana Popovića, kojem je danas u podgoričkom Višem sudu počelo suđenje za ubistvo Gorana Đuričkovića.

Popoviću se sudi u odsustvu, jer se trenutno nalazi u austrijskom zatvoru.

Prema optužnici, on je, nakon što je sa 70 metara udaljenosti ubio Đuričkovića, pobjegao morem na skuteru, koji je kupljen od Radakovića - automehaničara iz Sutomora.

Svjedok je, nakon što je pogledao fotografije Popovića, kazao da on "ne liči na momka" koji je od njega 2015. godine kupio skuter.

"Nije to ta faca. Ne liči mi na tu osobu. Ali mogao se promijeniti, ili možda je neko drugi kupio skuter za njega", kazao je.

Fotografije Popovića od 2017. godine, kada je u Austriji uhapšen zbog posjedovanja narkotika, crnogorskoj Upravi policije dostavio je austrijski Interpol.

Radaković je rekao da ga je u septembru pozvao nepoznati muškarac, zainteresovan da kupi skuter za vodu. Plovilo mu je, tvrdi, dovezao do Budve, na plažu Jaz, gdje je i sreo mladog čovjeka, srednjeg rasta i prodao mu skuter, nakon što ga je isprobao na vodi.

Kazao je da se jedan drugom nijesu predstavljali, ali da mu je kupac kazao kako se bavi gradnjom i namjerava da gradi zgrade na crnogorskom primorju. Tvrdi da je mladić otišao skuterom u pravcu Trstena.

Skuter je nakon ubistva Đuričkovića, 27. oktobra 2015. godine, pronađen zapaljen u uvali Platumani (Ploče), u opštini Kotor. Na istom mjestu su ronioci pronašli pušku kojom je izvršen zločin.

Radaković tvrdi da se nakon prodaje skutera nikada više nije vidio sa tim čovjekom, ali da su se jednom čuli preko telefona.

"Zvao me je još jednom da mu skuter trokira i da želi da se nađemo kod Tivta da vidim šta je. Ali me je kasnije zvao da je popravio kvar i da nema potrebe da dolazim", kazao je.

Sudsko vijeće, kojim presjedava sutkinja Vesna Moštrokol, na jučerašnjem ročištu pročitali su optužnicu i službenu zabilješku Uprave policije o rezultatima istrage ubistva Đuričkovića, a iz koje je izvedeno više dokaza prikupljenih u toku istrage.

Pravni zastupnik Popovića - advokat Dejan Dragović tražio je da se iz spisa predmeta izdvoje službena zabilješka i svi dokazi, koji su proizašli iz nje, jer krivljenoj strani nije bilo omogućeno da učestvuje u postupku, zbog čega ne može biti objektivna.

Viši tužilac Zoran Vučinić protivio se tom predlogu jer je, tvrdi, zabilješka urađena u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku (ZKP).

Moštrokol je kazala da će se sudsko vijeće o tom predlogu izjasniti na narednom ročištu, zakaznom za 20. novembar.

Dragović nije prihvatio predlog sutkinje da se izvještaji vještaka pročitaju na ročištima, već je tražio njihovo prisustvo. Zbog čega će na narednim ročištima biti pozvani kao svjedoci.

Bonus video: