Policija podnijela krivične prijave protiv Milačića, Dajkovića i Vlahovića

"Policija je u Podgorici iz ulice Novaka Miloševa u službene prostorije privela pet lica zbog narušavanja javnog reda i mira, sprječavanja i ometanja policijskih službenika u vršenju službenih radnji i zbog upućivanja uvrjedljivih riječi službenicima policije", saopšteno je iz policije
11263 pregleda 15 komentar(a)
Privođenje Marka Milačića, Foto: Luka Zeković
Privođenje Marka Milačića, Foto: Luka Zeković

Policija je podnijela krivične prijave protiv predsjednika Prave Crne Gore Marka Milačića, potpredsjednika te partije Vladislava Dajkovića i člana stranke Dragoja Vlahovića zbog sumnje da su počinili krivično djelo nepostupanje po naredbi za udaljavanje.

Policija je uhapsila i članove Prave Crne Gore Dijanu Drobnjak i Radovana Jeremića.

Svi oni se sumnjiče i da su počinili prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

"Policija je danas u Podgorici iz ulice Novaka Miloševa u službene prostorije privela pet lica zbog narušavanja javnog reda i mira, sprječavanja i ometanja policijskih službenika u vršenju službenih radnji i zbog upućivanja uvrjedljivih riječi službenicima policije. Nakon preduzetih policijsko – tužilačkih mjera i radnji, policijski službenici su protiv M.M, V.D, D.V, R.J. i D.D. podnijeli zahtjeve za pokretanje prekršajnih postupaka zbog počinjenih prekršaja iz čl. 11 (ometanje ili omalovažavanje službenog lica) Zakona o Javnom red i miru a oni će biti privedeni nadležnom sudiji za prekršaje. M.M, V.D. i D.V. će, nakon saslušanja kod sudije za prekršaje, uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom državnom tužiocu zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nepostupanje po naredbi za udaljavanje", saopšteno je iz policije.

Iz Prave Crne Gore je ranije saopšteno da je privedenima suđenje zakazano za 20 časova u Prekršajnom sud.

Bonus video: