Od kapetana turskog broda ni traga ni glasa

Prema saznanjima “Vijesti”, luksuzni brod, dužine 12 metara, usidren je u albanskom primorskom gradu Sinđinu
8418 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Plovila Uprave pomorske sigurnosti i policije nastavljaju potragu za turskim skiperom S.Y. (34) koji je 7. septembra nestao sa katamarana “Atik Bay” u albanskim vodama.

Direktor te institucije Safet Kočan kazao je da dosadašnje traganje nije dalo rezultate, uprkos što je obuhvaćena velika morska površina.

Prema saznanjima “Vijesti”, luksuzni brod, dužine 12 metara, usidren je u albanskom primorskom gradu Sinđinu.

Kočan je podsjetio da je Uprava 11.septembra primila dopis od Ministarstva inostranih poslova, koje je primilo notu ambasade Republike Turske u Podgorici zbog nestanka njihovog državljanina.

“Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama tada je hitno pokrenula Nacionalni plan traganja i spašavanja na moru, zbog nestanka turskog državljanina koji se nalazio na katamaranu ‘Atik Bay’. Katamaran koji je isplovio iz Crne Gore u pravcu Grčke, pronađen je napušten 7. septembra na 15 nautičkih milja od albanske luke Sezgin ka otvorenom moru”, podsjetio je Kočan.Dodao je da je odmah pokrenuta akcija traganja i spašavanja u koordinaciji sa Lučkom kapetanijom Bar, Sektorom granične policije - Regionalnim centarom granične policije “Jug”, Mornaricom Crne Gore i Direktoratom za vanredne situacije 112 OKC, na širem reonu od Budve do Ade Bojane po dubini do 15 nautičkih milja.

Rekao je da su akciji su učestvovala dva plovila UPSUL, SAR-1 i SAR-5, kao i dva patrolna čamca SPG.

Naveo je da su tokom traganja angažovani i helikopteri MUP-a, odnosno Direktorata za vanredne situacije i Vojske Crne Gore, koji je imao instalirana sredstva za elektronsku pretragu.

Bonus video: