Dejanu Sekuliću produžen pritvor za još dva mjeseca

Dejan Sekulić, kum odbjeglog biznismena Duška Kneževića, uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba u privrednom poslovanju
10669 pregleda 3 komentar(a)
ZIKS, Foto: Boris Pejović
ZIKS, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.09.2019. 16:59h

Viši sud u Podgorici je, na predlog specijalne tužiteljke Lidije Vukčević, produžio pritvor Dejanu Sekuliću za još dva mjeseca, nezvanično saznaju "Vijesti".

Dejan Sekulić, kum odbjeglog biznismena Duška Kneževića, uhapšen je 20. avgusta zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba u privrednom poslovanju. On je navodno u periodu od 2009. do 2016. godine podstrekavao Banjevića, Đukanovića i Đurđića da mu “pribave imovinsku korist” zloupotrebom službenog položaja.

Sekuliću je 2009. godine, prema saznanjima “Vijesti”, odobren kredit u iznosu od 365.000 eura, kako sumnja SDT, mimo svih bankarskih procedura. Banjević, Đukanović i Đurđić su raznim aneksima ugovora i refinansiranjem kredita, sumnja se, omogućili Sekuliću da ne vrati kredit. Oni navodno nijesu, u skladu sa zakonom i bankarskim procedurama, obezbijedili banku, odnosno donijeli mjere obezbjeđenja u slučaju nevraćanja kredita.

Time je, sumnjaju u SDT-u, “Atlas banci” pričinjena šteta od 592.103 eura, a u istom iznosu Sekuliću je pribavljena protivpravna imovinaska korist.

Sekulić je, kako sumnjaju, ovu sumu potrošio nenamjenski tako što je oko 14 hiljada prenio na svoj račun u “Atlas banci”, u gotovini je podigao oko 246 hiljada, dok je 144 hiljade prenio na račun kompanije “Atlas Invest”, čiji je vlasnik Duško Knežević.

Na audio snimcima telefonskih razgovora, koje je proteklih dana objavljivao predsjednik "Atlas grupe", Knežević tvrdi da je Vujoševiću dao novac kako bi se oslobodio njegov kum - Dejan Sekulić.

Bonus video: