Uhapšen Nikšićanin osumnjičen za stvaranje kriminalne organizacije

"D.J. je priveden Specijalnom državnom tužilaštvu i za njega je donijeto rješenje o zadržavanju do provoda nadležnom sudiji za istragu"
10464 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.09.2019. 16:06h

Nikšićanin Darko Janjić (37) uhapšen je u nastavku policijske akcije "Kargo" zbog sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

"D.J. je, kako se sumnja, bio član kriminalne organizacije koja je formirana u cilju vršenja krivičnih djela radi sticanja nezakonite dobiti, pri čemu je svaki član kriminalne organizacije imao unaprijed određeni zadatak, a djelovanje kriminalne organizacije planirano na duže vrijeme i sprovođeno na međunarodnom nivou", saopšteno je iz policije.

Navode da se ta kriminalna organizacija duži vremenski period bavila međunarodnim krijumčarenjem opojnih droga.

"D.J. je priveden Specijalnom državnom tužilaštvu i za njega je donijeto rješenje o zadržavanju do provoda nadležnom sudiji za istragu. Nakon privoda sudiji za istragu za D.J. je određen pritvor i on je sproveden u UIKS. U okviru akcije „Kargo“ službenci Uprave policije su u prethodnom periodu lišili slobode ukupno devet lica protiv kojih su Specijalnom državnom tužilšatvu podnijete krivične prijave zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije", zaključuju iz policije.

Bonus video: