OSUĐENI ZA UBISTVO MIJUŠKOVIĆA

Đikanoviću i Kontiću po 15 godina zatvora

Mijušković je ubijen 1. oktobra 2016. godine na Trgu slobode u Nikšiću
30328 pregleda 16 komentar(a)
Đikanović i Kontić nakon privođenja u oktobru 2016. godine, Foto: Svetlana Mandić
Đikanović i Kontić nakon privođenja u oktobru 2016. godine, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 25.09.2019. 16:09h

Peko Đikanović i Dragan Kontić, danas su u Višem sudu u Podgorici osuđeni na po 15 godina zatvora zbog ubistva Dragoljuba Mijuškovića na Trgu Slobode u Nikšiću, ispalivši u njega devet metaka, kalibra 7,62 milimetra.

Kako su osuđeni i za nedozvoljeno držanje oružja, sud im je izrekao jedinstvene kazne i to Đikanovića na 15 godina i 11 mjeseci zatvora, dok je Kontić osuđen na 15 godina i pet mjeseci.

Prvostepenu presudu je u Višem sudu u Podgorici izreklo vijeće kojim je predsjedavao sudija Predrag Tabaš.

Prema navodima optužnice, Đikanović i Kontić su 1. oktobra 2016. godine oko 10:30 časova u centru Nikšića, ispred lokala "Olimpik", ubili Mijuškovića.

Optuženi su iz dva pištolja, ispalili najmanje devet projektila, Đikanović je ispalio tri, a Kontić šest, od kojih je Mijuškovića pogodilo sedam hitaca, od čega je preminuo na mjestu.

Sudija je kazao da je sud nesumnjivo utvrdio da su okrivljeni izvršili krivično djelo ubistvo.

"Đikanović i Kontić nisu sporili da su ispalili hice u Mijuškovića. Bili su svjesni da pucajući u njegovom pravcu mogu da ga liše života. Sud je prilikom odmjeravanja kazne imao u vidu da je Đikanović ranije osuđivan za pokušaj ubistva, kao i više puta za nedozvoljeno držanje oružja", kazao je sudija Tabaš.

Preporučujemo za Vas