"Ispunjeni zakonski uslovi za izručenje Jovana Vukotića Crnoj Gori"

Krivično vanpretresno vijeće Višeg suda u Beogradu donijelo je rješenje na sjednici održanoj 26. septembra, a protiv tog rješenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravka rješenja
10879 pregleda 7 komentar(a)
Vukotić, Foto: Privatna arhiva
Vukotić, Foto: Privatna arhiva

Viši sud u Beogradu donio je rješenje po kom su ispunjene zakonske pretpostavke da se pravosudnim organima Crne Gore izruči Kotoranin Jovan Vukotić (38), koji je u toj zemlji osumnjičen za teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, saopšteno je danas.

Krivično vanpretresno vijeće Višeg suda u Beogradu donijelo je rješenje na sjednici održanoj 26. septembra, a protiv tog rješenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravka rješenja.

Vukotić prema evidenciji bezbjednosnog sektora, sa sugrađaninom Igorom Dedovićem i bratom Igorom predvodi škaljarski kriminalni klan.

Uhapšen je 10. septembra prošle godine sa falsifikovanim makedonskim pasošem na ime Georgije Andonov i narednog dana je deportovan Srbiji.

Zbog tog djela je u Srbiji pravosnažno osuđen na 15-mjesečnu zatvorsku kaznu.

Crnogorske vlasti ga potražuju zbog sumnje da je 2016. godine učestvovao u ranjavanju Vojina Stupara i Miloša Radonjića – članova kavačke grupe, a njegovo ime povezuje se i sa napadom na Tamaru Zvicer, ženu Radoja Zvicera, takođe člana suparničke grupe.

Protiv njega je u toku i istraga u Osnovnom tužilaštvu zbog sumnje da je utajio poreze i doprinose.