Nuhodžić: Kvalitetna saradnja sa medijima i civilnim sektorom

Takođe, tradicionalno je, uoči Dana unutrašnjih poslova, održan sastanak sa penzionisanim službenicima MUP-a
1271 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka sa medijima, Foto: Gov.me/V. Tomović
Sa sastanka sa medijima, Foto: Gov.me/V. Tomović

U susret obilježavanju 2. oktobra – Dana unutrašnjih poslova, ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i pomoćnik direktora za Sektor granične policije Vesko Damjanović danas su se u vili “Gorica”, sastali sa predstavnicima medija i nevladinih organizacija, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Tom prilikom, ministar Nuhodžić je ocijenio da se u kontinuitetu ostvaruje kvalitetna i intenzivna saradnja sa medijima i civilnim sektorom. Zahvalio se na profesionalnom i objektivnom izvještavanju o svim bitnim pitanjima koja se tiču građana i istakao da se na taj način unapređuje rad i odgovornost i jača integritet pripadnika MUP-a i Uprave policije, kao i povjerenje u njihov rad. „Jačanje transparentnosti i otvorenosti je imperativ u radu Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije“, naglasio je Nuhodžić. Pomoćnik direktora Damjanović je kazao da je Uprava policije otvorena za saradnju sa medijima i NVO, što svakodnevno potvrđuje u praksi", saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Dodaju da je u kontekstu saradnje sa nevladinim organizacijama, ministar saopštio da "permanentno radimo na jačanju partnerstva sa civilnim sektorom, kako bi zajedno, bili još efikasniji i bolji servis građanima."

“Saradnja sa civilnim sektorom je u interesu građana i, upravo, na taj način, doprinosimo podizanju svijesti o bezbjednosnim izazovima i kako im se suprotstaviti.“, dodao je Nuhodžić.

MUP, sastanak sa NVO
Sa sastanka sa NVO(Foto: Bojana Ćupić)

Zajednički je konstatovano da su postavljeni dobri osnovi saradnje, te da postoji prostor da se ona u narednom periodu unaprijedi, kroz realizaciju postojećih i osmišljavanje novih projekta, naročito u oblastima borbe protiv porodičnog i nasilja nad ženama, zaštite osjetljivih društvenih kategorija, oblasti bezbjednosti, te ljudskih prava i sloboda.

MUP, penzioneri
Sastanak sa penzionerima(Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova)

"Takođe, tradicionalno je, uoči Dana unutrašnjih poslova, održan sastanak sa penzionisanim službenicima MUP-a, na kojem je iskazano poštovanje prema bivšim kolegama, koji i danas, kroz realizaciju različitih aktivnosti, daju doprinos afirmaciji i integritetu ove zahtjevne profesije", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: