Jurišević prijetio tužiocu Lukaču

"Do verbalnog obračuna došlo je nakon što je tužilac kazao da svjedok Milan Baošić, iako je bio očevidac, očigledno ne želi da prikaže stanje onakvim kako je vidio, jer je te večeri bio u društvu sa Juriševićem”...
11526 pregleda 3 komentar(a)
Srđan Jurišević, Foto: Jelena Jovanović
Srđan Jurišević, Foto: Jelena Jovanović

Tako vam potomci živjeli, kako vi radite... Neka sam Sveti Vasilije sudi, kazao je juče u Višem sudu Bjelopoljac Srđan Jurišević, obraćajući se tužiocu Hasanu Lukaču, kojem je i priprijetio da pazi šta govori.

Jurišević je to rekao na suđenju Nikoli Radoviću, optuženom da je prije dvije godine pokušao da ga ubije ispred bjelopoljskog kluba “Sparta”. Jurišević i Milo Radević u istom postupku odgovaraju za nanošenje teških tjelesnih povreda.

Do verbalnog obračuna došlo je nakon što je tužilac kazao da svjedok Milan Baošić, iako je bio očevidac, očigledno ne želi da prikaže stanje onakvim kako je vidio, jer je te večeri bio u društvu sa Juriševićem.

Jurišević je prije tih riječi poručio tužiocu da “vodi računa” šta govori.

Lukač je kazao da je Juriševićeve riječi doživio kao prijetnje, objašnjavajući da je taj optuženi ustao i gestikulirao rukama u njegovom pravcu.

Nakon toga Jurišević je udaljen iz sudnice.

Baošić je ispričao da je ispred kluba “Sparta”, oko 3 sata poslije ponoći, vidio Juriševića, Mila Radevića i Vuka Radovića kako su ušli u konflikt, zbog čega je prišao Vuku i držao ga čvrsto rukama.

“Nekoliko metara odatle, vidio sam Radevića i Juriševića da se tuku ali nisam primijetio da neko od njih ima nož. Sve vrijeme, koje je trajalo do minut, držao sa Vuka. Nakon toga je prišao Jurišević sav u krvi, isječen nožem po glavi i tijelu”, ispričao je svjedok, pojašnjavajući da Nikolu Radovića nije vidio.

Njegov sugrađanin Aleksandar Sošić, ispričao je ranije da je vidio Nikolu Radovića kako dva puta nožem s leđa ubada njegovog druga Srđana.

Prema optužnici, Radević je u tuči dvije grupe muškaraca, teške povrede nanio Juriševiću, a ovaj Vuku Radoviću.

“Dok smo ja i Jurišević čekali taksi na parkingu preko puta ‘Sparte’, prvo sam primijetio Mila Radevića sa nožem, kako izlazi iz lokala i prelazi ulicu u društvu Nikole i Vuka Radovića. Milo je prišao, zamahnuo rukom i udario Juriševića po glavi. U sljedećem trenutku, dok je Juriševića, savijenog prema zemlji za kapuljaču vukao Radević, udarivši ga dva tri puta, s leđa mu je prišao Nikola Radović i dva puta ga ubo nožem, čije je sječivo bilo dugačko oko 15 do 20 centimetara”, rekao je Sošić.

Nikola Radović tvrdio je ranije da nije nikog pokušao da ubije, a djelo nije priznao ni Radević.

Jurišević - tjelohranitelj navodnog šefa kavačkog klana Slobodana Kašćelana, teško je povrijeđen u tuči dvije grupe muškaraca 1. oktobra, dva i po sata poslije ponoći, nedaleko od kluba “Sparta” u Bijelom Polju.

Prema optužnici, u tuči ispred noćnog kluba “Sparta”, 1. oktobra prije dvije godine, Jurišević je Vuku Radoviću nanio teške tjelesne povrede u vidu preloma vilične kosti.

Navodi se da je da je Milo Radević nožem udario Juriševića preko nosa i usta i nanio mu teške tjelesne povrede, nakon čega mu je Nikola Radović s umišljajem zadao dvije ubodne rane u slabinskom dijelu i predjelu bubrega, čime je izvršio krivično djelo - ubistvo u pokušaju.

Suđenje se nastavlja 5. novembra.

Bonus video: