Pljevlja: Policija za devet mjeseci zatekla 560 vozača pod dejstvom alkohola

Od ukupnog broja registrovanih pijanih vozača njih 80 su mladi vozači i vozač početnici dok je 160 vozača policija lišila slobode zbog vožnje pod dejstvom alkohola
2742 pregleda 0 komentar(a)
Sa svečanosti u Pljevljima, Foto: Goran Malidžan
Sa svečanosti u Pljevljima, Foto: Goran Malidžan

Policija u Pljevljima za prvih devet mjeseci ove godine zatekla je 560 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola, što je znatno više nego cijele predhodne godine.

To se saopšteno na svečanoj akademiji koju je Centar bezbjednosti u Pljevljima organizovao u pljevaljskom Domu kulture, povodom 2. oktobra Dana unutrašnjih poslova.

U prethodnoj godini na području nadležnosti Centra bezbjednosti u Pljevljima registrovano je 499 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola.

Od ukupnog broja registrovanih pijanih vozača njih 80 su mladi vozači i vozač početnici dok je 160 vozača policija lišila slobode zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Iako je registrovan veliki broj vozača pod desjstvom alkohola policja je u ovoj godini bilježi smanjenje broja saobraćajnih nezgoda. U ovoj godini nije bilo registrovanih saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodom.

Za devet mjeseci ove godine pljevaljska policiaja registrovala je 158 krivičnih djela što je povećanje za četiri odsto u odnosu na isti period 2018.

„Po opštem kriminalitetu bilježimo smanjenje broja krivičnih djela za 23 ili za 17 odsto.Poosebno želim da istaknem da je pravilnom postavkom službe i planskim aktivnostima policije u vrijeme i na mjestima kada može doći do izvršenja krivičnih djela značajno smanjen broj izvršenja krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta za 57 odsto u odnosu na isti period prethodne godine. Od svih krivičnih djela koja su registrovana po nepooznatom počiniocu 52 su rasvjetljena. Prošle godine rasvjetljeno je 31 krivično djelo. Nema teških krivičnih djela iz ove oblasti i nema učestalih krađa na seoskom području što je bio izražen problem tokom 2018 i početkom 2019 godine. Zabilježen je porast krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta za čak 200 odsto ili za 28 krivičnih djela u odnosu na isti period prethodne godine. Ovaj veliki broj otkrivenih djela je i razlog zašto je došlo do povećanja ukupnog broja krivičnih djela od četiri odsto za prvih devet mjeseci ove godine. Samo kroz akciju Evazija registrovana su 23 krivična djela navođenje na ovvjeravanje neistinitinitog sadržaja i protiv 24 lica podniejte su 23 krivičn prijave“, saopšteno je iz Policije.

Policija u Pljevljima za devet mjeseci ove godine realizovala je 42 zaplene opojnih. Isto toliko zaplena bilo je tokom 2018 godine. Podnijeto je pet krivičnih prijava ili 60 odsto više u odnosu na isti period prošle godin. Podnijeto je i 27 prekršajnih prjava što je na nivou cijele 2018 godine.

Službenici granične policije koji obezbjeđuju 141 kilometar crnogorske granice imali su 20 zaplena narkotikka i veće količine robe uključujui i akcizu robu veće vrijednosti.

Lišili su slobode četiri lica sa crvenih interpolovih potjernica.

Ocjenjeno je da je bezbjednosna situacija i na području Žabljaka stabilna i povoljna.

Pozdravjajući prisutne načelnik CB Pljevlja Dragan Slavulj kazao je da je veoma dobro stanje bezbjednosti rezultat odgovornog i posvećenog rada svih pripadnika CB-a Pljevlja, kao i saradnje sa drugim državnim organima i institucijama iz oblasti bezbjednosti, organima lokalne uprave, građanima, sredstvima javnog informisanja i nevladinim organizacijama.

Praznik zaposlenima čestitao je i Nikola Janjušević, pomoćnik direktora Uprave policije, Igor Golubović, predsjednik opštine, kao i Veselin Vukićević, predsjednik opštine Žabljak.

Slavulj je uručio I zahvalnice za saranju predstavnicima Opštine Pljevlja, Žabljak, Rudnika uglja i Televizije Pljevlja.

Dodijeljene su i nagrade i pohvale najistaknutijim službenicima: Tariku Ajanoviću, Miroslavu Vojinoviću, Enesu Bojadžiću, Sanelu Deliću, Ratimiru Stijepoviću, Milomiru Kotlaji, Draženu Daciću i Miljanu Anđušiću, kao i Stanici kriminalističke policije CB-a Pljevlja.

Godišnjom nagradom koju uručuje ministar unutrašnjih poslova i direktor Uprave policije nagrađen je Tarik Ajanović.

Bonus video: