Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Vučkovića

"Osumnjičeni je najmanje sat vremena čekao oštećenog u Ulici Oktobarske revolucije. kada je uočio oštećenog, prišao mu je s leđa i u njega ispalio smrtonosni hitac", rekao je Pavićević
43958 pregleda 12 komentar(a)
Sa pres konferencije, Foto: Boris Pejović
Sa pres konferencije, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.10.2019. 19:11h

Službenici policije uhapsili su u srijedu Podgoričanina Nikolu Bogojevića (23), osumnjičenog za ubistvo Branka Vučkovića (33) u glavnom gradu.

"Osumnjičeni je najmanje sat vremena čekao oštećenog u Ulici Oktobarske revolucije. kada je uočio oštećenog, prišao mu je s leđa i u njega ispalio smrtonosni hitac. Izvršilac je nosio tamnu gardeorobu i kačket", rekao je načelnik Centra bezbjednosti Podgorica, Milovan Pavićević, na današnjoj pres konferenciji.

Pavićević je kazao da je pretresima na više lokacija u Podgorici pronađena droga, veća količina oružja, municija, eksplozivna sredstva i eksplozivne materije u ilegalnom posjedu, kao i garderoba koju je izvršilac krivičnog djela nosio.

"Pozadina samog ubistva su kriminalna djela i aktivnosti i izvršioca i oštećenog, a u osnovu na motiv, ostavio bih da se to konkretizuje u toku postupka. U pozadini ovog krivičnog djela, važno je istaći da je pretresom stana koji je koristio oštećeni pronađeno oko 100 grama heroina, oko 300 grama smješe sa tragovima heroina i vaga za precizno mjerenje. Pretresima kod osumnjičenog osim oružja, pronađeni su i narkotici koji su i u jednom i u drugom slučaju bili namijenjeni uličnoj prodaji", rekao je Pavićević.

policija
Oduzeti predmeti(Foto: Uprava policije)

On je dodao da su i osumnjičeni i izvršilac bezbjednosno interesantan policiji sa aspekta različitih vidova kriminaliteta.

"Izvšilac je zadržan po nalogu nadležnog tužioca i nakon saslušanja kod sudije, određena mu je istraga i sproveden je u Upravu za izvršenje krivičnih sankcija", kazao je Pavićević.

pres
Sa današnjeg presa(Foto: Boris Pejović)

Državni tužilac Višeg državnog tužilaštva Zoran Vučinić je rekao da je osumnjičenom određen tužilačko zadržavanje i da mu je sudija za istrage Višeg suda odredio pritvor.

Pavićević je kazao i da se za sada ne misli da je osumnjičeni imao saučesnika.

Policija je ranije danas saopštila da je rasvijetlila ubistvo Vučkovića.

Vučković je ubijen 26. septembra u Ulici Oktobarske revolucije u Podgorici dok je motociklom prolazio ulicom.

Bonus video: