SDT: Asad tražio povlačenje pa nije došao, raspisana nova potjernica

"Prema obavještenju dobijenom od centrale Interpola, crvena potjernica nije izdata, jer se nalazi u postupku pred organima Interpola", saopšteno je iz SDT-a
5139 pregleda 6 komentar(a)
Asad
Asad

Okrivljeni za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju 2016. godine Džozef Asad, nije ispunio obavezu nakon što iskazao spremnost da dođe u Crnu Goru radi davanja iskaza, a za njim je nakon toga raspisana nova potjernica, saopšteno je iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

"Po predlogu Specijalnog državnog tužilaštva Viši sud u Podgorici raspisao je potjernicu za J.A. 31.07.2018. godine, koja je povučena jer je J.A. okrivljen zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju izvršeno putem pomaganja iskazao spremnost da dobrovoljno dođe u Crnu Goru radi davanja iskaza.

Zbog toga je okrivljeni lično i preko svog evropskog advokata zatražio povlačenje potjernice kako bi nesmetano mogao doći u Crnu Goru radi saslušanja. Istovremeno je dostavio i izjavu na okolnosti svog učešća u događajima u oktobru 2016.godine.

Kako okrivljeni obavezu nije ispunio, Viši sud u Podgorici je na predlog Specijalnog državnog tužilaštva 16.07.2019.godine raspisao novu potjernicu, koja je dostavljena centrali Interpola u Lionu radi raspisivanja crvene potjernice.

Povezani članci

06. Oktobar 2019.

Katnić više ne traži bivšeg agenta CIA

Prema obavještenju dobijenom od centrale Interpola, crvena potjernica nije izdata, jer se nalazi u postupku pred organima Interpola", navodi se u saopštenju Specijalnog državnog tužilaštva.

Bonus video: