JEDNA OSOBA UHAPŠENA, KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV TRI

Policija u tri grada oduzela više komada oružja u municije

3229 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Policija je u Baru, Berama i Ulcinju oduzela više komada oružja i municije, jedna osoba je uhapšena, a protiv tri su podnijete krivične prijave.

"Policijski službenici u Baru su, postupajući po prijavi građanina da mu je N.S. (79) uputio ozbiljne prijetnje, izvršili pregled ovog lica i od njega oduzeli revolver sa pet metaka. N.S. je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", navodi se u saopštenju.

Barska policija je postupajući po naredbi nadležnog sudije izvršila pretres prostorija koje koristi D.M. (64) kojom prilikom su pronašli i oduzeli automatsku pušku sa dva okvira u kojima se nalazilo 42 komada municije, pištolj marke CZ cal. 9mm sa dva okvira i 15 komada municije.

"Protiv D.M. je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljno držanje opružja i eksplozivnih materija i prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju", navode iz policije.

U Beranama su od S.O. (71) oduzeli pištolj marke „Crvena zastava“ cal. 6,35mm u ilegalnom posjedu.

"Protiv S.O. je nadležnom tužiocu podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija. "

Policija u Ulcinju je kontrolom vozila kojim je upravljao S.Đ. (50) pronašli i oduzeli dvije lovačke puške i 63 komada municije.

"Protiv ovog lica je podnijeta krivična prijava zbog krivičnog djela nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija", zaključuje se.

Preporučujemo za Vas