DF: Katnić odmah da pokrene istragu protiv Mugoše

"Ako Katnić odmah ne pokrene krivični postupak protiv svoga prijatelja Miomira Mugoše zbog otvorene prijetnje po bezbjednost i život sudskog vještaka Popovica, mi u DF ćemo smatrati da se radi o korupciji i da je neko debelo platio nekome u tužilastvu da štiti Mugošu", navode iz DF-a
5711 pregleda 10 komentar(a)
Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, Foto: Boris Pejović
Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, Foto: Boris Pejović

Demokratski front (DF) je pozvao glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da odmah pokrene istragu protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše, zbog tvrdnji vještaka Milenka Popovića da mu je Mugoša prijetio nakon izlaska iz sudnice podgoričkog Višeg suda.

"DF poziva Milivoja Katnića da odmah pokrene istragu protiv svog prijatelja Miomira Mugoše koji je u sudnici, tokom suđenja uputio nedvosmislene prijetnje sudskom vještaku zbog njegovog iskaza. Optuženi za teška krivična djela, koji voljom Milivoja Katnića nije proveo nijedan dan u pritvori prijeti sudskom vještaku Popoviću riječima mafije 'Platićes mi' i ni sudija ni Katnić ne reaguju", navode iz DF-a.

Iz tog političkog saveza odnos tužilaštva i suda prema Mugoši nazivaju "sluganskim i poslušničkim", ocijenivši da je to najbolji dokaz da se državni organi ponašaju različito kada su u pitanju funkcioneri Demokratske partije socijalista (DPS).

"Za verbalni delikt u holu Skupštine kada je poslanik DF Milan Knežević rekao poslaniku DPS Mišku Vukoviću da je ološ, specijalna sutkinja Jovović je osudila Kneževića na 4 mjeseca kućnog pritvora. Kada funkcioner DPS optužen za korupciju u sudnici javno prijeti sudskom vještaku da će mu platiti zbog svog iskaza, Katnić i Savić ćute i ne pokreću nikakav postupak", navode iz DF-a.

Ocjenjuju da je nakon objavljivanja snimaka Duška Kneževića sa sekretarom VDT-a Nenadom Vujoševićem "svima jasno" kako funkcionišu tužilaštvo i sudovi u Crnoj Gori.

"Neka građani Crne Gore sami sude da li je poslanik DF Nebojša Medojević bio u pravu kada je tvrdio da je Milivoje Katnić dobio 100.000 eura od Mugoše da mu se ne određuje pritvor za pljačku preko 6 miliona eura u slučaju Carine. Ako Katnić odmah ne pokrene krivični postupak protiv svoga prijatelja Miomira Mugoše zbog otvorene prijetnje po bezbjednost i život sudskog vještaka Popovica, mi u DF ćemo smatrati da se radi o korupciji i da je neko debelo platio nekome u tužilastvu da štiti Mugošu. Ako je Milan Knežević osuđen na 4 mjeseca kućnog zatvora zbog rijeci 'Ološu', onda Mugoša mora biti mnogo vi'e osuđen za direktnu prijetnju sudskom vještaku u procesu koji se vodi protiv njega", zaključuju iz DF-a.