ZAHTJEV ZA IZUZEĆE PODNIJELI BRANIOCI DUŠKA KNEŽEVIĆA

Opšta sjednica Vrhovnog suda Crne Gore: Odbačen zahtjev za izuzeće Medenice

To je “Vijestima” saopštila portparolka suda Ksenija Jovićević
5826 pregleda 0 komentar(a)
Vesna Medenica, Foto: Savo Prelević
Vesna Medenica, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.10.2019. 11:43h

Opšta sjednica Vrhovnog suda Crne Gore, juče je odbacila zahtjev za izuzeće predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice od odlučivanja u predmetu u kojem su optuženi Duško Knežević i ostali.

To je “Vijestima” saopštila portparolka suda Ksenija Jovićević.

Zahtjev za izuzeće Medenice podnijeli su branioci okrivljenog Duška Kneževića, advokati Nemanja Jolović i Zdravko Đukanović, na ročištu za ispitivanje opravdanosti i zakonitosti podignute optužnice održanoj pred Specijalnim vijećem Višeg suda u Podgorici prije sedam dana.

“Obavještavamo Vas da je Opšta sjednica Vrhovnog suda Crne Gore na danas održanoj sjednici donijela rješenje, kojim je odbačen zahtjev za izuzeće predsjednice Vrhovnog suda Crne Gore Vesne Medenice, od odlučivanja u predmetu Višeg suda u Podgorici Kvso.br. 24/19. Odredbom člana 40 stav 4 Zakonika o krivičnom postupku je propisano da stranka može tražiti izuzeće samo poimenično određenog sudije, koji postupa u predmetu, dok je odredbom čl. 41 st. 2 istog zakonika propisano da o izuzeću predsjednika suda i sudije odlučuje predsjednik neposredno višeg suda. Predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore ne postupa u predmetu Višeg suda u Podgorici Kvso.br 24/19, a Vrhovni sud Crne Gore nije neposredno viši sud za Viši sud u Podgorici. Kod svega navedenog, Opšta sjednica Vrhovnog suda Crne Gore je našla da je u konkretnom slučaju zahtjev za izuzeće podnijet suprotno odredbi člana 40 stav 4 Zakonika o krivičnom postupku, zbog čega je isti odbačen saglasno odredbi čl. 41 st. 5 Zakonika o krivičnom postupku”, navela je portparolka Vrhovnog suda.

Preporučujemo za Vas