U ponedjeljak odluka u ponovljenom suđenju za prebijanje Martinovića

Begović predložio da se njegovi branjenici oslobode, jer, kako je rekao, tužilaštvo nije pružilo dovoljno dokaza da se Zejak i Grgurović proglase krivim
2925 pregleda 2 komentar(a)
Zejak i Grgurović sa ranijih saslušanja, Foto: Zoran Đurić, Zoran Đurić
Zejak i Grgurović sa ranijih saslušanja, Foto: Zoran Đurić, Zoran Đurić

Sutkinja podgoričkog Osnovnog suda Nada Rabrenović u ponedjeljak će donijeti odluku da li su optuženi pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) Boro Grgurović i Goran Zejak uniformisani policajci koji su u noći protesta Demokratskog fronta (DF) 2015. godine prebili Podgoričanina Mija Martinovića.

To je saopšteno nakon završnih riječi u ovom postupku, koje su održane danas.

Osnovna tužiteljka Slađana Španjević Volkov tražila je da u završnim riječima da se Grgurović i Zejak osude zbog mučenja i zlostavljanja Martinovića.

Pravni zastupnik okrivljenih - advokat Zdravko Begović predložio je, međutim, da se njegovi branjenici oslobode, jer, kako je rekao, tužilaštvo nije pružilo dovoljno dokaza da se Zejak i Grgurović proglase krivim.

On je kazao da se na video snimcima ne mogu prepoznati njegovi klijenti, jer su svi u unformama, dok ne odgovaraju ni opisu počinilaca tog krivičnog djela koji je pred sudom dao Martinović.

"Bolje da oslobodimo stotinu krivih, nego da osudimo dvojicu nevinih", kazao je Begović.

Viši sud je raniju presudu, kojom su Zejak i Grgurović za ovo djelo osuđeni na godinu i pet mjeseci zatvora, vratio na ponovno odlučivanje.

Rabrenović je, prema nalogu Višeg suda, saslušavala sve pripadnike Posebne jedinice policije koji su sporne večeri 24. oktobra 2015. bili na raskrsnici Bulevara Svetog Petra Cetinjskog i Ulice Svetozara Markovića u Podgorici,kako bi provjerila navode sajovaca da je Martinović te večeri probio policijski kordon.

Bonus video: