AKCIJE POLICIJE

Uhapšene dvije osobe, u pet gradova oduzeto oružje, bombe i municija

U Podgorici je policija pretresom prostorija koje koristi B.S. pronašla i oduzela pušku, pištolj i 86 komada municije različite vrste i kalibra
10285 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Policija je u pet gradova oduzela više komada oružja, bombe i municiju.   

U Baru su, u dvije odvojene aktivnosti, pretresma na dvije lokacije pronađene tri bombe, dva pištolja i 58 komada municije različite vrste i kalibra. 

"Pretresom prostorija koje koristi D.D. (67) policija je pronašla i oduzela dva pištolja marke CZ cal. 6,25mm i 357 magnum i municija. On je lišen slobode zbog krivičnog djela nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija. Pretresom stana i drugih prostorija koje koristi B.F. (39) pronađene su tri ručne bombe i veća količina municije. Protiv njega je podnijeta krivična prijava zbog KD nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopšteno je iz policije.

U Herceg Novom je na osnovu naredbe sudije za istragu policija izvršila pretres prostorija koje koristi I.M. (37).

"Policija je pronašla i oduzela pištolj CZ magnum 357 i 20 komada municije u ilegalnom posjedu. Policija je podnijela krivičnu prijavu protiv I.M. zbog nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija. "

"Postupajući po prijavi da je u Medicinski centar u Nikšiću pristupila ženska osoba sa povredama nastalih od vatrenog oružja policija je došla do sumnje da je M.K. (56) na jednom slavlju ispalio projektil iz revolvera koji je nanio laku tjelesnu povredu ženskoj osobi.  M.K. je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopšteno je iz policije. 

Pretresom prostorija koje koristo V.Z. (65) u Bijelom Polju pronađena su i oduzeta dva pištolja. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac.  

U Podgorici je policija pretresom prostorija koje koristi B.S. pronašla i oduzela pušku, pištolj i 86 komada municije različite vrste i kalibra.