Uhapšen maloljetnik, sumnjiči se za 11 krivičnih djela

Jedno od krivičnih djela je počinjeno na štetu supruge službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija
3458 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Maloljetni I.D. (17) uhapšen je u Podgorici zbog sumnje da je tokom 2015, 2017, 2018. i 2019. godine počinio 11 krivičnih djela.

"On je osumnjičen za devet krivičnih djela izazivanje opšte opasnosti, od čega je jedno počinjeno u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, kao i krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari", saopšteno je iz Uprave policije.

I.D. je, kako se sumnja, jedno krivično djelo počinio 2015. godine, tri krivična djela 2017. godine, četiri krivčna djela 2018. i tri krivična djela 2019. godine.

"I.D. je ova krivična djela počinio na štetu devet vlasnika vozila, na način što je u navedenom vremenskom periodu, sumnja se, parkirana motorna vozila polivao zapaljivom tečnošću, a potom otvorenim plamenom izazivao požare na ovim vozilima. On je na ovaj način počinio osam krivičnih djela izazivanje opšte opasnosti i jedno krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari. Od navedenih devet krivičnih djela sedam je počinjeno na teritoriji Podgorice, a po jedno u Baru i Kotoru", navodi se u saopštenju policije.

Osim toga, I.D. je, kako se sumnja, u dvorištu kuće aktivirao ručnu bombu, prilikom čega je nastala materijalna šteta, te se sumnjiči za jedno krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Jedno od krivičnih djela je počinjeno na štetu supruge službenika UIKS-a. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je ovo podmetanje požara bilo usmjereno na službenika UIKS-a zbog vršenja profesionalne dužnosti", zaključuje se u saopštenju policije.

Bonus video: