Boreta tražio izuzeće vijeća Vrhovnog suda i Medenice

Boreta je tražio izuzeće predsjednice vijeća Stanje Vučković, sudije izvjestioca Petra Stojanovića i sudija Branimira Femića i Svetlane Vujanović jer smatra da su prethodnu odluku u istom predmetu donijeli pod pritiskom Vesne Medenice
6689 pregleda 0 komentar(a)
Danas ispred suda, Foto: Savo Prelević
Danas ispred suda, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.10.2019. 17:03h

Na neodređeno vrijeme odgođena je sjednica Vrhovnog suda na kojoj je trebala da se razmatra odluka njihovih kolega iz Ustavnog, kojom je ukinuta presuda optuženima za ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića, jer je jedan od optuženih, Saša Boreta, tražio izuzeće kompletnog vijeća i predsjednice tog suda Vesne Medenice.

Boreta je tražio izuzeće predsjednice vijeća Stanka Vučinić, sudije izvjestioca Petra Stojanovića i sudija Branimira Femića i Svetlane Vujanović jer smatra da su prethodnu odluku u istom predmetu donijeli pod pritiskom Vesne Medenice.

Vesna Medenica
Medenica(Foto: Savo Prelević)

Izuzeće sutkinje Vesne Vučković tražio je jer je njen suprug, predsjednik Osnovnog suda u Kotoru, Branko Vučković, odbio njegov zahtjev za ukidanje pritvora obrazlažući odluku time da je presuda kojom je osuđen još pravosnažna, iako je tu odluku Ustavni sud prethodno ukinuo.

Ustavni sud prije više od dva mjeseca ukinuo je presudu kojom su zbog ubistva Šćekića, na po 30 godina zatvora osuđeni Saša Boreta, Ljubo Bigović, Milan Čila Šćekić i Ljubo Vujadinović.

O Boretinom zahtjevu odlučiće opšta sjednica Vrhovnog suda.

Prije nego je Boreta tražio izuzeće vijeća i predsjednice Vrhovnog suda, sudije su konstatovale da se sjednica može održati bez prisustva optuženog Alana Kožara, jer je u bjekstvu.

Sudije su napravile pauzu, tokom koje su pribavile dokaz da je za Kožarem raspisana potjernica zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu.

Na sjednicu nije doveden ni Ljubo Bigović, koji je sudu dostavio podnesak da se rasprava održi bez njegovog prisustva, jer zbog bolesti nije u stanju da joj prisustvuje.

Bonus video: