Osumnjičenima pritvor do 30 dana: Ubili rođaku i odnijeli oko 5.000 eura?

Hapšenje je uslijedilo nakon odbukcije koju je obavio dr Nemanja Radojević, kojom je utvrđeno da je riječ o nasilnoj smrti
42197 pregleda 9 komentar(a)
Privođenje jednog od osumnjičenih Damira Selimovića, Foto: Jadranka Ćetković
Privođenje jednog od osumnjičenih Damira Selimovića, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 27.10.2019. 21:33h

Državna tužiteljka Milica Rmandić odredila je danas pritvor do 30 dana Bjelopoljcima Damiru Selimoviću (24) i Danku Božoviću (24) zbog sumnje da su ubili Dragicu Selimović (55), kao i Jašaru Selimoviću (29) zbog neprijavljivanja krivičnog djela i počinioca i nedozvoljenog držanja oružja.

“Vijesti” iz policije nezvanično saznaju da materijalni tragovi ukazuju na to da su Selimović i Božović počinili krivično djelo - teško ubistvo iz koristoljublja.

Damir i Danko su rođaci pokojne gluvonijeme žene koja je nađena mrtva juče u opljačkanoj kući, a Jašar je njen polubrat.

Privođenje Danka Božovića
Privođenje Danka Božovića(Foto: Jadranka Ćetković)

Hapšenje je uslijedilo nakon odbukcije koju je obavio dr Nemanja Radojević, kojom je utvrđeno da je riječ o nasilnoj smrti.

Uhapšeni su iz kuće u bjelopoljskom romskom naselju Rakonje odnijeli više od pet hiljada eura, potvrdili su “Vijestima” izvori povezani sa istragom.

"Vijesti" nezvanično saznaju da su Damir Selimović i Jašar Selimović priznali da su bili u kući, ali da nijesu priznali ubistvo, dok se Danko Božović branio ćutanjem, tvrdeći da nije sposoban da govori.

Niko od njih, međutim, nije otkrio gdje je novac koji je navodno nestao iz kuće.

Smrt Dragice Selimović i premetačinu u kući prijavio je njen suprug Nenad juče oko 13.30 časova.

U kući je u vrijeme ubistva navodno bila i njihova desetogodišnja usvojena kćerka, koja je takođe gluvonijema.

Načelnik Centra bezbjednosti Bijelo Polje, Miloš Bulatović, kazao je danas da je ubistvo rasvijetljeno u kratkom roku, zahvaljujući intenzivnom i posvećenom radu službenika policije.

Kako je naveo, istog dana kad je počinjeno teško ubistvo, identifikovani su i uhapšeni D.B.(24) i D.S.(24) zbog osnovane sumnje da su počinili to krivično djelo.

„Dok je J.S.(29) lišen slobode zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela neprijavljivanje krivičnog djela i učinioca krivičnog djela i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“, kazao je Bulatović.

On je rekao da su, postupajući po prijavi koju je u subotu, u 13 sati i 20 minuta, putem telefona podnio N.S. iz Bijelog Polja da je u njegovoj kući izvršena premetačina i otuđeno preko pet hiljada eura, policijski službenici su izašli na lice mjesta i u kući zatekli beživotno tijelo žene.

Prema riječima Bulatovića, uviđaj je, sa policijskim službenicima, izvršila viša državna tužiteljka Milica Rmandić.

„U toku uviđaja izuzet je veći broj tragova koji će biti predmet vještačenja, a beživotno tijelo D.S. po nalogu tužiteljke upućeno je na obdukciju prilikom koje je utvrđeno da je smrt nasilna“, rekao je ranije danas Bulatović.

On je kazao da su policijski službenici, preduzimajući zakonom propisane mjere, uspjeli da pronađu više predmeta koji potiču iz izvršenja tih krivičnih djela i koji se dovode u vezu sa osumnjičenima.

Bonus video: