Bojić tvrdi da je odgurnuo, a ne tukao djevojku

Sekulić tvrdi da Bojić i članovi njegove porodice prolaze pored lokala njenog oca, i smiju joj se. Kaže i da okrivljeni vrši pritisak na njene prijatelje
8190 pregleda 11 komentar(a)
Lokal Selekt, Foto: Dragana Šćepanović
Lokal Selekt, Foto: Dragana Šćepanović

Policajac Ivan Bojić, kojeg Osnovno državno tužilaštvo (ODT) tereti za nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, kazao je da nije tukao Kolašinku Andreu Sekulić.

Bojić je, kako je ranije ispričala, a juče pred sudijom Arsenom Popovćem ponovila Sekulić, 9. juna u i ispred ženskog toaleta kluba "Selekt" dva puta istukao.

Okrivljeni tvrdi da je dva puta samo odgurnuo, jer se nepristojno ponašala i psovala ga.

Bojić je, odgovarajući na pitanje ODT Vojislava Grujića, kazao da je predmet koji je držao u ruci, a koji se vidi na snimku izuzetom sa kamera video nadzora tog lokala, svadbarski, a ne službeni pištolj. Ranije u odbrani pred ODT je kazao da nije imao pištolj tokom te noći.

"Svadabrski pištolj, koji sam prije nekoliko godina dobio od jednog prijatelja, tokom slobodnog vremena nekad nosim sa sobom. Službeni pištolj nosim samo kad sam na poslu. Taj svadbarski pištolj sam u međuvremenu izgubio. Ne mogu sa sigurnošću reći da li je cijev pištolja bila okrenuta prema Sekulić. Nijesam joj prijetio. Ranije pred tužiocem sam kazao da nijesam imao pištolj, jer sam pitan da li sam te noći imao vatreno oružje, pa sam tako odgovorio podrazumijevajući da se to odnosi na službeni pištolj", rekao je Bojić, koji je službenik Odjeljenja bezbjednosti Tivat.

Bojić je odbio da odgovara na pitanja punomoćnika oštećene Srđana Lješkovića. Kako je objasnio, Lješković je, prilikom davanja odbrane pred ODT, "postavljao puno pitanja navezanih za kritični događaj".

Punomoćnik oštećene je, ipak, pred sudom pročitao pitanja, koja je namjeravao da postavi okrivljenom. Između ostalog, on je želio Bojića da pita koliko metaka ima i koju municiju koristi za svadbarski pištolj, zbog čega nije pružio pomoć Sekulićevoj, koja je prilikom pada preko ograde ispred toaleta udarila glavom o kameni pod, da li se kaje zbog krivičnog djela... Advokata je zaimalo i da li je Bojić pretresen prilikom privođenja u OB Kolašin.

Sekulić je pred sudijom Popovićem ponovila da je do konflikta između nje i sugrađanina Bojića došlo, nakon što je pokušala da ga spriječi da uđe u u ženski WC u kojem je bila.

Kazala je i da je sigurna da bi je policajac, kojeg do tada nije poznavala, ubio da joj u pomoć nijesu pritekla dva momka.

Ponovila je i da je kasnije gurnuo sa ograde ispred toaleta i "sa svih strana nastojao da je udara".

Marko Radović, branilac okrivljenog, između ostalog, pitao je Sekulićevu koliko je vremena, prilikom prve incidentne situacije, proteklo, prije nego što su dvojica momaka regaovali i da li je izgubila svjest prije ili poslije toga.

Branilac je od oštećene tražio da pojasni šta je podrazumijevala kad je u svom iskazu tužiocu rekla da je jedva izašla do ograde. Pitao je i da li je konzumira alkohol i koliko je čaša vina popila kritične noći.

Radović je, prigovrajući u cjelosti iskazu oštećene kazao da je ono što je ispričala "direktno opovrgnuto sadržinom video nadzora iz diskoteke".

"Svojim kazivanjem oštećena nastoji da što je moguće više oteža polođaj okrivljenog. Ona ne ispunjava svoju zakonsku dužnost i ne daje doprinos da se, u ovom postupku potpuno utvrde odlučujuće činjenice", rekao je Radović.

On je prigovorio i zapisniku o rekonstrukciji, jer "nije svaobuhvatan i urađen po pravilima ZKP".

Branilac Bojića tražio je da vještak digitalne forenzike utvrdi autentičnost fotografija, koje je dostavila oštećena, kao i vrijeme kad su nastale i kojim aparatom su izrađene.

Popović je taj predlog odbio. Ročište će biti nastavljeno 3. decembra svjedočenjem sedam Kolašinaca, koji su bilo očevici događaja.

Ročištu je prisustvovala i Maja Raičević iz Centra za ženska prava, organizacije koja je i angažovala punomoćnika za Sekulićevu.

Sekulić: Ne osjećam se bezbjedno

Sekulić je pred sudom kazala da se ne osjeća bezbjedno i da je strah, jer, kako tvrdi, doživljava prijetnje i pritiske od okrivljenog.

Bojić i članovi njegove porodice, kazala je ona, prolaze pored lokala njenog oca, i smiju joj se. Djevojka kaže i da okrivljeni vrši pritisak na njene prijatelje.

Odgovorajući na pitanje Bojićevog branioca ona je rekla da te događaje nije prijavljivala jer ne vjeruje policiji.

Iz Centra za ženska prava problematizovali su činjenicu da je u ime ODT na ročištu bio Grujić, a ne "do sada uključena i upoznata sa svim detaljima slučaja, njegova zamjenica Maja Šćepanović".

Bonus video: