CRNOGORSKI ISTRAŽITELJI OZNAČILI MARJANA VUJAČIĆA EGZEKUTOROM DVOJICE SUGRAĐANA

Popović osumnjičen da je umiješan u ubistva Kalezića i Ilića

Specijalna tužiteljka je Popoviću nakon saslušanja odredila zadržavanje do 72 sata
29424 pregleda 7 komentar(a)
Sa privođenja Popovića, Foto: Jelena Jovanović
Sa privođenja Popovića, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 29.10.2019. 11:56h

Podgoričanina Rada Popovića (36) Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči da je pomagao u ubistvu Podgoričana Veselina Kalezića i Mila Ilića, saznaju "Vijesti".

Specijalna tužiteljka Stojanka Radović je Popoviću nakon saslušanja odredila zadržavanje do 72 sata, a u tom roku biće priveden sudiji za istragu podgoričkog Višeg suda, koji će odlučivati o predlogu tužilaštva za određivanje pritvora.

Popović, koji je uhapšen juče u akciji Specijalnog policijskog odjeljenja, negirao je pred tužiteljkom da ima bilo kakve veze sa ubistvima za koja se sumnjiči Marjan Vujačić (34).

Tokom istrage, SDT je došlo do detalja kako je i na koji način Popović pomagao Vujačiću i za sada nepoznatim članovima kriminalne organizacije, i koja je bila njegova uloga u ubistvima dvojice sugrađana.

Vujačića su sa ubistvima Kalezića i Ilića do sada povezivali samo srpski istražitelji, međutim, u spisima SDT-a on je označen kao egzekutor dvojice Podgoričana.

Za danas u 12 časova zakazana je zajednička pres konferencija Uprave policije i Specijalnog državnog tužilaštva.

Na pres konferenciji govoriće Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, Specijalni džavni tužilac Stojanka Radović, Specijalni džavni tužilac Lidija Vukčević, stručna saradnica Jovanka Krunić, pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Zoran Lazović, načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Milovan Pavićević, načelnik Specijalnog policijskog odjeljenja Dragan Radonjić, i načelnik Odsjeka za suzbijanje najtežih krivičnih djela Milorad Žižić.  

Popović je uhapšen juče ujutro zbog sumnje da je prije i nakon ubistva pružao logističku podršku egzekutoru sugrađanina Mila Ilića (28).

Navodno, on je povezan sa podgoričkim ogrankom škaljarskog kriminalnog klana, a osumnjičenom za ubistvo pomagao je da se krije i da pobjegne nakon te likvidacije.

Inspektori Specijalnog policijskog odjeljenja po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva tragaju za još dvije osobe.

Strogo zabranjeno preuzimanje fotografije.

Preporučujemo za Vas