Pavićević: Rasvijetljena ubistva Kalezića i Ilića

Podgoričanin Rade Popović uhapšen je juče zbog sumnje da je pomagao u ubistvu dvojice sugrađana
26659 pregleda 41 komentar(a)
Ažurirano: 29.10.2019. 21:23h

Načelnik Centra Bezbjednosti Podgorica Milovan Pavićević potvrdio je informacije "Vijesti" o umješanosti Popovića u ubistvima Veselina Kalezića i Mila Ilića: "Rasvjetljavanje teških ubistava Veselina Kalezića i Mila Ilića, koja su posljedica djelovanja organizovanih kriminalnih grupa, rezultat je kontinuiranih operativnih i kriminalističkih aktivnosti policije kao i istražnih policijsko-tužilačkih mjera i radnji na prikupljanju dokaza", kazao je on.

Na zajedničkoj konferenciji Specijalnog državnog tužilaštva i Uprave policije kazao je da je policija, u kordinaciji sa tužilaštvom odmah po saznanju izvršenih krivičnih djela na štetu Kalezića i Ilića stavila u funkciju sve raspoložive operativne, istražne i matrijalne tehničke kapacitete, što je u prvim fazama istrage doprinjelo da se prikupe informacije o organizovanim kriminalnim grupama i bezbjednosno interesantnim licima koja su u sukobu:

"A mogu se dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela, kao i informacije o motivu počinjenih ubistava. Da se na efikasan način obezbejde snimci izvršioca prije, za vrijeme i nakon izvršenih ubistava Kalezića i Ilića i na kraju da se kroz policjsko tužilačke aktivnosti obezbjede dokazi - da se nakon šest mjeseci rasvjetle šetka ubistva Mila Ilića i nešto manje od godinu dana Veselina Kelezića", rekao je on.

Istakao je da je policija, u Podgorici, u oktobru, rasvijetlila četiri ubistva - Branka Vučkovića, Mila Ilića, Veselina Kalezića i Srđana Vojičića:

"I nadležnim tužilaštvima procesuirala četiri lica od čega dva izvršioca i dva saizvršioca tih krivičnih djela. Policijsko-tužilačke aktivnosti u ovim konkretnim predmetima pokazale su efiksanost policije i tužilaštva u borbi protiv najtežih oblika organizovanog kriminala", rekao je Pavićević.

Milorad Žižić je rekao da su službenici Uprave policije, nakon višemjesečnih planskih aktivnosti, juče SDT-u podnijeli poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave protiv Vujačića i Popovića: "Protiv R.P.rođen 1983 godine iz Podgorice, koji je dana 28.10.2019. lišen slobode u Podgorici, zbog postojanja osnovane sumnje da je kao član kriminalne grupe izvršio više krivičnh djela - i to krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i dva krivična djela teško ubistvo. Takođe procesuirano je lice M.V, rođen 1985. godine iz Podgorice, koji se trenutno nalazi u posebnoj pritvorskioj jedinici Okružnog zatvora u Beogradu, zbog postojanja osnovane sumnje da je kao član kriminalne grupe grupe izvršio više krivičnih djela i to krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, zatim dva krivična djela teško ubistvo i to na štetu Veselina Kalezića rođenog 1969. godine,koji je lišen života upotrebom vatrenog oružja dana 19.11.2018. na Starom Aerdoromu u Podgorici i teško ubistvo na štetu Mila Ilića rođenog 1991. koji je takođe lišen života upotrebom vatrenog oružja dana 29.04.2019. u ulici Oktobarske revolucije u Podgorici. Osumnjičeni R.P je u zakonskiom roku uz poseban izvještaj sproveden Specijalnom državnom tužiocu u Podgorici na dalju nadležnost", kazao je Žižić.

Specijalna tužiteljka Stojanka Radović kazala je da sumnjiče Popovića da je za oba ubistva nabavio automobile kojim su žrtve praćene, a kojim se ubica i dovezao do mjesta na kojima je ubio Kalezića i Ilića.

Bonus video: