SDT nije tražio produženje pritvora za navodne organizatore kriminalne grupe

Na slobodi navodni organizatori kriminalne grupe uhapšene u akciji “Klap”
7146 pregleda 1 komentar(a)
Petričević nakon hapšenja, Foto: Savo Prelević
Petričević nakon hapšenja, Foto: Savo Prelević

Nakon devedeset dana iz pritvora su juče izašli Bojan Petričević i Saša Jokić, navodni organizatori kriminalne grupe uhapšene krajem jula u akciji “Klap”.

Ćelije Istražnog zatvora napustili su jer Specijalno državno tužilaštvo nije tražilo od Višeg suda da im produži pritvor, saopšteno je nezvanično “Vijestima”.

Njih dvojica uhapšena su krajem jula zbog optužbi tužioca da su organizatori četrnaestočlane kriminalne grupe koja je oštetila državu za četiri miliona eura.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva, od 17. oktobra nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti” - koliko svjedoka treba saslušati i koliko ih je od sada saslušano od 1. avgusta.

Glavni specijalni tužilac na konferenciji za medije održanoj 31. jula, kazao je da su u interesu Petričevića i Jokića radila sva pravna i fizička lica procesuirana u predmetu “Klap”, a koja su izdavala fiktivne fakture.

Njih dvojica na saslušanju u tužilaštvu, negirali su izvršenje krivičnog djela, tvrdeći da nemaju veze sa jednim od glavnih osumnjičenih Dejanom Lakićem.

Lakić je 21. avgusta uhapšen u Beogradu, na osnovu međunarodne potjernice koju je za njim raspisala Crna Gora.

U akciji SDT-a, zbog sumnje da su dio četrnaestočlane kriminalne grupe koja je duže prala novac i utajila porez, ranije su uhapšeni i poreski inspektori Nevenka Đurović, Slavojka Savić, Brano Magdalinić i Milijana Radonjić.

Oni su pušteni da se brane sa slobode nakon saslušanja kod tužioca.

Neki od osumnjičenih već su sa specijlanim tužiocima dogovorili sporazum o priznanju krivice.

Bonus video: