Knežević: Pozivam Đukanovića na TV duel, neka pokaže Crnoj Gori da je pošten

"Đukanović kao po običaju preuzima ulogu vrhovnog državnog tužioca, preuzima odluku suda, ministra pravde i on u svoje ime govori da su poslali dokumenta, ne znam kakve veze ima on kao predsjednik države", prokomentarisao je Knežević
31056 pregleda 77 komentar(a)
Duško Knežević, Foto: Screenshot
Duško Knežević, Foto: Screenshot
Ažurirano: 31.10.2019. 19:30h

Okrivljeni predsjednik Atlas grupe Duško Knežević pozvao je predsjednika Crne Gore, Mila Đukanovića, na televizijski duel, na bilo kojoj televiziji, "kako bi riješili neke nedoumice".

"Ja ne optužujem državu, ja optužujem njega - Mila Đukanovića, da vođa kriminalne grupe, da se sakrivao iza pozicije predsjednika i premijera, dok se vodio proces protiv njega u Italiji. I molim ga da, ako je pošteni predsjednik Crne Gore, da otvori istragu o svojoj kući na Gorici, kastodi računima, istragu o A2A i Telekomu, i da pokaže Crnoj Gori da je pošten, da Milo Đukanović nije država, nego da je država instucija", kazao je Knežević.

On je dodao da se očekuje da će prvostepena presuda o izručenju biti tokom ljeta ili početkom septembra.

Đukanović je danas kazao je da je država učinila sve da obezbijedi da Duško Knežević, koji je iznio teške optužbe na račun države i njenih institucija i čelnih ljudi u državi, dobije priliku da pred domaćim sudovima da argumente za svoje ocjene.

"Đukanović kao po običaju preuzima ulogu vrhovnog državnog tužioca, preuzima odluku suda, ministra pravde i on u svoje ime govori da su poslali dokumenta, ne znam kakve veze ima on kao predsjednik države", prokomentarisao je Knežević za TV A1.

"Jasne su mi muke Đukanovića da sam ja njemu najveći politički neprijatelj razumijem njegovu izjavu pokušava ovim da započne svoju kampanju", dodao je Knežević.

Ročište pred sudom u Londonu, vezano za predmet izručenja Kneževića održaće se 18. maja 2020. godine.

Knežević se nalazi na Interpolovoj potjernici, a Crna Gora potražuje ga zbog navodnih višemilionskih malverzacija kojim je oštetio državni budžet.

Protiv njega do sada su podignute tri optužnice zbog krivčniih djela, organizovanje kriminalne grupe, pranje novca i zloupotrebe položaja u privrednom poslovanju.

Bonus video: