Folić: Po ugledu na slučaj Tomkić stati u zaštitu žene koja se bori da prehrani svoju porodicu

"Dok je Krstić pokušavala da uđe u prostorije, koje su u tom trenutku bile zaključane, kako bi ih očistila i pripremila za nastavak aktivnosti u periodu između 14.30 i 15 časova fizički je napadnuta. Samohrana majka dvoje djece, koja se u tom trenutku nalazila na radnom zadatku, isprebijana je od strane osobe koja je bila u alkoholisanom stanju", istakao je Folić
4081 pregleda 3 komentar(a)
Krstić od utorka u bolnici, Foto: Privatna arhiva
Krstić od utorka u bolnici, Foto: Privatna arhiva

Opština Berane, Sekretarijat za sport kulturu, omladinu i saradnju sa NVO i Sportski centar najoštrije osuđuju napad na radnicu Sportskog centra Jelenu Krstić, saopštio je danas Goran Folić, sekretar Sekretarijata za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO.

Radnica Sportskog centra u Beranama Jelena Krstić (31) tvrdi da je na radnom zadatku teško pretukao Muhamed Ramusović, zbog čega se liječi na hirurškom odjeljenju beranske Opšte bolnice.

Folić je dodao da očekuju od državnih organa, nevladinih organizacija i široke društvene zajednice da po ugledu na slučaj Tomkić i u ovom slučaju stanu u zaštitu žene koja se bori da prehrani svoju porodicu.

"Dana 29.10.2019. godine Jelena Krstić radnica na održavanju čistoće, koja je zaposlena u Sportskom centru, angažovana je od strane Sekretarijata za sport, kulturu i saradnju sa NVO da očisti prostorije Omladinskog kluba koje se nalaze na stadionu malih sportova. U prostorijama Omladinskog kluba, koje im je ustupio na korišćenje Sportski centar; Savjet mladih, Omladinski klub i Kancelarija za mlade koji djeluju pod okriljem Sekretarijata za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO, kao i Mladi info Montenegro, pjevačko društvo "Gorske oči" i Njemački klub, obavlja se čitav niz aktivnosti vezanih za mlade u našem gradu, u prijepodnevnim i poslepodnevnim časovima. Dok je Krstić pokušavala da uđe u prostorije, koje su u tom trenutku bile zaključane, kako bi ih očistila i pripremila za nastavak aktivnosti u periodu između 14.30 i 15 časova fizički je napadnuta. Samohrana majka dvoje djece, koja se u tom trenutku nalazila na radnom zadatku, isprebijana je od strane osobe koja je bila u alkoholisanom stanju", istakao je Folić.

On je dodao da je Krstić teško povrijeđenja i da se već danima nalazi na liječenju u opštoj bolnici "Dr Nika Labović" u Beranama.

"Pored teških povreda koje je zadobila, osjeća ogroman strah za svoju i bezbjednost svoje maloljetne djece. Sve ovo se dešavalo u strogom centru grada, na mjestu na kojem se kako sam već naveo okuplja mnogo mladih ljudi. Napadač je priveden i dan nakon događaja pušten. Želim da podsjetim da su nedavno zapaljeni automobili načelnika Komunalne policije, a u kratkom vremenskom periodu nakon toga i glavne gradske arhitektice. Znači li sve ovo da radnici lokalne samouprave ne mogu slobodno da obavljaju svoje radne zadatke, da oni i njihove porodice ne mogu slobodno da se kreću gradom? U nekim drugim slučajevima čitav državni aparat bio je spreman da "preore" Berane kako bi se počinioci našli i kaznili", rekao je Folić.

Bonus video: