Prevario radnike, pobjegao tuđim mercedesom?

Izvori “Vijesti” tvrde da je Veljković od svojih radnika iz država okruženja, uzeo novac obećavajući im posao u Njemačkoj
25426 pregleda 3 komentar(a)
Veljković, Foto: Privatna arhiva
Veljković, Foto: Privatna arhiva

Crnogorska policija pokušava da utvrdi gdje je građevinski preduzimač iz Požarevca Dejan Veljković (37), osnivač i izvršni direktor firme “Zvjezda Gradnja”, koji je, prema navodima njegovih saradnika, prevario više osoba u Crnoj Gori.

Izvori “Vijesti” tvrde da je od svojih radnika iz država okruženja, uzeo novac obećavajući im posao u Njemačkoj.

Prethodno su mu, kažu radnici, predali kopije pasoša.

Sagovornici “Vijesti” tvrde da je Crnu Goru napustio iznamljenim “mercedesom”.

Veljković nije bio dostupan na brojeve telefona poznate redakciji “Vijesti”.

Protiv Veljkovića podnijete su tri krivične prijave u u Crnoj Gori i Srbiji, a u koje su “Vijesti” imale uvid.

Veljkovića radnici i poslovni partneri optužuju da je sa ocem i bratom, na teritoriji Crne Gore i Srbije dovodio u zabludu građevinske radnike, koje je oštetio za oko 150.000 eura.

“Po prethodno razrađenom planu, dogovorao je građevinske poslove sa investitorima na teritoriji obje države i dovodio radnike, koji su radili na različitim građevinskim poslovima. Od investitora je naplaćivao usluge, a njima saopštavao da kasne sa isplatama.

novac
Ilustracija(Foto: Shutterstock)

Nakon skoro tri mjeseca, radnike je ostavio na gradilištima, napustio iznajmljeni stan, od rent-a-car agencije iznajmio ‘mercedes’ i kompletnim novcem pobjegao iz države”, piše u prijavi koju je podnio R. M. Iz Požarevca.

Prema saznanjima “Vijesti”, Veljković je preuzeo oko 30 kopija pasoša i novac za radne vize, građevinskih radnika sa Kosova i Albanije obećavajući da će ih angažovati na poslovima građevine u Njemačkoj i Švajcarskoj.

“Strahujemo da naše podatke ne zloupotrijebi u cilju izvršenja nekog krivičnog djela i na sve načine pokušavamo da dođemo do nekoga iz porodice Veljković, ali su nedostupni posljednjih 15 dana... Iz Crne

Gore su isparili, a u Požarevcu su zatvorili predstavništvo kompanije”, kazao je “Vijestima” jedan od podnosilaca prijave.

Objasnio je da su obaviješteni da je “mercedes” koji je Veljković iznajmio od rent-a-car agencije u Podgorici prije par dana registrovan na naplatnoj rampi auto-puta u Nišu.

Iznajmio stan od policajca, pa zbrisao

Veljković je u Podgorici, preko jedne agencije, iznajmio stan od policajca i ostao mu dužan za stanarinu.

To je potvrdio i vlasnik stana, objašnjavajući da je agencija došla i uzela njegove lične stvari iz stana i nadoknadila štetu.

Šteta nije nadoknađena vlasniku rent-a-car agencije, koji je prije dva dana podnio prijavu podgoričkoj policiji.

Prijavu protiv Veljkovića podnio je i njegov poslovni partner, kojem je taj Požarevčanin doveo na gradilište radnike.

Iz Uprave policije nijesu zvanično odgovorili na pitanja “Vijesti”, nezvanično su potvrdili da inspektori pokušavaju da mu uđu u trag.

Bonus video: