U NIKŠIĆU PREKJUČE UHAPŠENO SEDAM PIJANIH VOZAČA

Radaj izazvao sudar zbog 2,15 promila alkohola

Najviše pijanih vozača policija je uhvatila u Nikšiću - sedam njih je imalo po nekoliko promila alkohola
6041 pregleda 3 komentar(a)
Vožnja i alkohol ne idu zajedno (ilustracija), Foto: Shutterstock
Vožnja i alkohol ne idu zajedno (ilustracija), Foto: Shutterstock

Saobraćajna policija uhapsila je prekjuče 17 vozača koji su tokom kontrole uhvaćeni u alkoholisanom stanju i zbog čega su vođeni na triježenjenje u prostorije za zadržavanje, a potom i kod sudije za prekršaje.

Najviše pijanih vozača policija je uhvatila u Nikšiću - sedam njih je imalo po nekoliko promila alkohola.

Neslavni rekord u Nikšiću postavio je Gani Radaj, koji je tokom “duvanja” imao čak 2,15 promila alkohola u organizmu.

Radaj je prije kontrole patrole, u Ulici Rifata Burdžovića oko 22.20 časova pijan izazvao sudar svojim “pežoom”, a potom su tokom uviđaja saobraćajci od njega tražili alkotestiranje.

Zbog velikog broja pijanih vozača koji su uhapšeni na drumovima, Uprava policije je apelovala na učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise.

“Juče je oduzeto 39 vozačkih dozvola i izdata 483 naloga za naplatu novčanih kazni, dok su podnijete i 72 prekršajne prijave zbog kršenja saobraćajnih propisa”, navela je policija juče u saopštenju dostavljenom medijima.

Policija je po tri pijana vozača privela u Podgorici i Baru, a po jednog u Herceg Novom, Beranama, Bijelom Polju i Kolašinu.

Policija svakog vikenda u Crnoj Gori zbog vožnje u pijanom stanju uhapsi između 40 i 60 vozača, koje najčešće vode u “betonjerke” na šest sati triježnjenja.

Do 1. oktobra ove godine na crnogorskim putevima poginulo je 37 osoba.