Ramusoviću zadržavanje do 72 sata, priznao da je pretukao Krstićevu?

„Rješenje o zadržavanju donijeto je nakon što je saslušan osumnjičeni M.R., oštećena J.K. i nakon što je prikupljena medicinska dokumentacija“, kazao je portparol ODT Berane
6403 pregleda 7 komentar(a)
Zgrada Osnovnog suda i ODT-a u Beranama, Foto: Arhiva Vijesti
Zgrada Osnovnog suda i ODT-a u Beranama, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 05.11.2019. 15:07h

Osnovno državno tužilaštvo u Beranama donijelo je danas rješenje o zadržavanju do 72 sata Muhamedu Ramusoviću (38), koji se sumnjiči da je prije osam u alkoholisanom stanju teško pretukao radnicu JP Sportski centar Berane, Jelenu Krstić (31).

Ramusović je osumnjičen za krivično djelo nasilničko ponašanje.

„Rješenje o zadržavanju donijeto je nakon što je saslušan osumnjičeni M.R., oštećena J.K. i nakon što je prikupljena medicinska dokumentacija“, kazao je portparol ODT Berane Marko Bojović.

On je dodao da će tužilaštvo u daljem postupku preduzimati sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti i obavijestiti o svemu javnost u zakonskom roku.

Saslušanje u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama trajalo je dosta dugo, a kako se nezvanično saznaje, Ramusović je priznao krivično djelo koje mu se stavlja na teret i izrazio kajanje zbog toga što je učinio, odnosno uputio žrtvi izvinjenje.

Tako je, tačno osam dana nakon incidenta, slučaj Jelene Krstić počeo da dobija epilog.

Krstić je pretučena na radnom mjestu, ispred kancelarije na Stadionu malih sportova, koju je trebalo da očisti. Ona je tada ispričala da joj je Ramusović prišao sa leđa i da je nasrnuo na nju najprije verbalno, a potom i fizički.

„Govorio mi je šta ću ja tu iz Nikšića, da je ovo njegov grad. Udarao me pesnicama i bacio na zemlju. To je bilo strašno. Neki momci su posmatrali i nijesu htjeli da reaguju. Djeca su bila u blizini i čula sam kako plaču. Ne znam ni sama kako sam sa takvim povredama stigla u Urgentni centar“, kazala je Krstić.

Institucije su preko ovog slučaja prelazile ćutke, sve do četvrtka, kada se Krstićeva javila "Vijestima" iz bolničke postelje i ispričala šta joj se dogodilo.

Krstićevoj, koja je u bolničkom krevetu provela nekoliko dana, konstatovane su brojne povrede, među kojima i potres mozga.

Iz policije je nakon toga potvrđeno da se incident dogodio i da je Ramusović, sa alkoholom u krvi od 1,60 promila, bio u pritvoru do sjutra, kada je predat ODT.

Osnovno državno tužilaštvo tada je saopštilo da su u toku procesne radnje, a da je Ramusović pušten na slobodu.

Uslijedila je oštra reakcija javnosti i crnogorskih ženskih organizacija, koja se zavrila tako što je VDT juče zatražio od Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju da se preispita rad osnovnog državnog tužilaštva u Beranama u ovom predmetu.

Već danas su uslijedila nova saslušanja i oštećene i osumnjičenog, nakon čega je ODT Ramusoviću odredio zadržavanje.

Bonus video: