MAJKA POPOVIĆA REAGOVALA NA NAVODE SDT-A

Nude novac i lažni identitet da svjedoči protiv klana?

Porodica Rada Popovića, uhapšenog zbog saučesništva u ubistvima Kalezića i Ilića, tvrdi da tužioci pritiskaju tog osumnjičenog
17607 pregleda 17 komentar(a)
Popović nakon saslušanja u SDT, Foto: Jelena Jovanović
Popović nakon saslušanja u SDT, Foto: Jelena Jovanović

Specijalno državno tužilaštvo nudilo je Radu Popoviću da postane svjedok saradnik u postupcima protiv jednog kriminalnog klana, nudeći mu zauzvrat da sa novim identitetom i materijalno zbrinut napusti Crnu Goru.

To tvrdi njegova majka Sonja Popović, koja je preko svog punomoćnika dostavila “Vijestima” reagovanje na navode SDT-a o njenom sinu.

Popović je uhapšen krajem oktobra, a SDT ga sumnjiči za saučesništvo u ubistvima Veselina Kalezića i Mila Ilića.

Izjavu Popovićeve majke “Vijesti” prenose integralno:

“Ovim putem želimo i imamo moralnu potrebu da se u ime porodice Rada Popovića obratimo crnogorskoj javnosti i porodici Mila Ilića, sa kojima smo odavno u prijateljskim odnosima, a povodom tekstova o navodnoj umiješanosti Rada Popovića u najtežim krivičnim djelima. Da odgovorimo na sve insinuacije, kao i da ukažemo na lažne, kukavičje postupke kojima se služe inspektori Specijalnog odjeljenja u ovom postupku, u kojem je Rade Popović osuđen i prije suđenja. Moramo ukazati i na to da inspektori Specijalnog odjeljenja, namjerno ili ne, plasiraju novinarima i javnosti površne i lažne informacije kako bi Rada prikazali kao pripadnika nekakvih klanova.

Naglašavamo da Rade Popović nikada nije bio član nijedne kriminalne organizacije, niti bilo kojeg klana.

Da se nikada nije bavio nikakvim kriminalnim djelatnostima, da nikada nikoga nije pratio, niti kome pružao bilo kakvu logističku podršku. Da nikada u životu nije vozio nikakav ‘reno megan’, niti pomogao bilo kome u vršenju bilo kakvih kriminalnih aktivnosti u koje istražni organi pokušavaju da ga smjeste. Takođe, napominjemo da nikada u životu nije vidio ni Veselina Kalezića, niti Mila Ilića.

Od svega što su inspektori Specijalnog odjeljenja naveli, jedino je tačno da Rade Popović poznaje Marijana Vujačića, da su se družili, imali zajedničko društvo u posljednje dvije godine. Sve ostalo što je navedeno su notorne neistine, a sa punim pravom mislimo i da su smišljena - namjerna djelovanja pojedinaca iz Specijalnog odjeljenja usmjerena prema Radu Popoviću. Moramo ukazati javnosti da je na Rada Popovića, dok je bio u pritvoru, vršen pritisak da postane svjedok saradnik protiv jednog kriminalnog klana, da mu je nuđeno da se sa novim identitetom preseli iz Crne Gore, kao i da će biti materijalno, tj. novčano zbrinut ako prihvati pounudu Specijalnog državnog tužilaštva. Ukazujemo svima da su ovim činom direktno ugrozili bezbjednost njega i njegove porodice.

Pozivamo nadležnog sudiju, kao i specijalnog tužioca, da još jednom preispitaju okolnosti i provjere dokaze koje su im inspektori Specijalnog odjeljenja plasirali, a na osnovu kojih je Rade Popović uhapšen.

Nastojaćemo svim pravnim sredstvima da se u toku postupka odbranimo, dokažemo nevinost. Istovremeno želimo da pozovome istražne organe da provjere porijeklo imovine Rada Popovića, da provjere njegove poslove, poslovanje njegove firme, poslovanje porodične firme što im je u svakom trenutku dostupno”, napisala je Sonja Popović.

Preporučujemo za Vas