POLICIJA REGISTROVALA 60 KRIVIČNH DJELA

Korać: Rasvijetljen 51 slučaj požara i eksplozija

„Podnijeto je 48 krivičnih prijava protiv 53 osobe, od kojih su 33 uhapšene“, rekao je Korać
2288 pregleda 0 komentar(a)
Korać, Foto: Printscreen
Korać, Foto: Printscreen

Policija je ove godine registrovala 60 krivičnih djela iz oblasti požara, eksplozija i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija, od kojih su 51 rasvijetljena, saopštio je rukovodilac Stanice kriminalističke policije za suzbijanje krvnih delikata Centra bezbjednosti Podgorica, Srđan Korać.

On je dodao da je u istom periodu rasvijetljeno pet krivičnih djela koja su počinjena u prethodne tri godine.

„Podnijeto je 48 krivičnih prijava protiv 53 osobe, od kojih su 33 uhapšene“, rekao je Korać.

Kakoje naveo, u istom periodu prošle godine rasvijetljeno je 24 odsto krivičnih djela, što znači da je u ovoj godini procenat rasvijetljenosti veći.

Korać je rekao da Uprava policije u skladu sa svojim nadležnostima usmjerenim na sprječavanje krivičnih djela i zaštiti građana i imovine u kontinuitetu prati i analizira bezbjedonosne pojave i događaje.

Prema njegovim riječima, na osnovu toga policija planira preduzimanja mjera i radnji usmjerenih na očuvanje unapređenja ukupnog bezbjedonosnog ambijenta.

“Dodatnu dimenziju u sukobu kriminalnih grupa daje i promjena modusa samog izvršenja teških krivičnih djela iz oblasti požara i eksplozija koja se ogleda u korišćenju eksplozivnih naprava jake razorne moći”, pojasnio je Korać.

Kako je kazao, promjena modusa izvršenja navedenih krivičnih djela stvara nove izazove koji se postavljaju pred organe za sprovođenje zakona u dijelu koji se odnosi na prevenciju, rasvjetljavanje i prikupljanje dokaza neophodnih za nastavak procesnih aktivnosti.