Lalatovićeva pisma stigla u tužilaštvo

Više državno tužilaštvo naložiće vještačenje osam papirića na kojima je navodno pritvorenik napisao za koliko je novca i po čijem nalogu ubio Nikšićanina Ranka Vuletića
10486 pregleda 3 komentar(a)
Pisma iz Istražnog zatvora stigla kod tužioca, Foto: Filip Roganović
Pisma iz Istražnog zatvora stigla kod tužioca, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 07.11.2019. 20:20h

Više državno tužilaštvo naložiće vještačenje osam papirića na kojima je navodno pritvorenik Vuk Lalatović (19) napisao za koliko je novca i po čijem nalogu ubio Nikšićanina Ranka Vuletića.

To je “Vijestima” saopštila portparolka VDT Podgorica Lepa Medenica, objašnjavajući kada im je policija dostavila papiriće koje je Lalatović navodno dao komšiji iz Istražnog zatvora Peku Đikanoviću.

“Višem državnom tužilaštvu u Podgorici u predmetu formiranom protiv V.L., zbog krivičnog djela teško ubistvo izvršeno na štetu R.V., od strane Uprave policije dostavljeno je osam iscjepkanih papirića različitih dimenzija sa ispisanim tekstom...”, odgovorila je Medenica.

Objasnila je da će se u daljem toku postupka obaviti neophodna vještačenja, ali i da će saslušati osobe koje Lalatović pominje u pismu, i sve uključene u predaju tih papirića Upravi policije.

Đikanović je nedavno “Vijestima” u pismu saopštio da zna ko je naručio ubistvo njegovog sugrađanina Vuletića, sa kojim je, kako tvrdi, bio dobar prijatelj.

Za ubistvo Vuletića je osumnjičen Vuk Lalatović.

Jedan od članova Đikanovićeve uže porodice dostavio je “Vijestima” fotografije, pisma i ceduljice koje mu je u Istražnom zatvoru navodno slao Lalatović, a kojim osuđeni za ubistvo potkrepljuje svoja saznanja.

“Rekao mi je... da ću dobiti 200 hiljada i kantinu. Ja sam zvao onog... da me spoji sa Rankom. Ujutro su me zvali da se vidimo kod pošte. On se predstavio, ja sam odmah izvadio pištolj i izrokao ga. Pare ne znam đe će mi ostaviti, još mi nisu uplaćuvali kantinu”, piše na jednoj od ceduljica. Na ostalima Lalatović navodno piše Đikanoviću ko mu je dao kriptovani telefon preko kojeg je dogovoreno ubistvo, ali i da ga je advokat izvijestio da mu je pola novca ostavljeno kući.

Osumnjičeni za ubistvo Vuletića, reagovao je na Đikanovićeve navode, tvrdeći da je njegov sugrađanin izmislio da mu je pričao o nalogodavcima kako bi za sebe “istrgovao slobodu”.

U reagovanju je napisao da odustaje od dogovora sa Đikanovićem da mu “pomogne da ‘istrguje’ svoju slobodu”, jer je za njega izrekao najgore moguće kvalifikacije:

“Kada sam došao u Istražni zatvor zbog počinjenog ubistva, Đikanović me je pozvao ispod prozora i pitao me je šta se desilo... Ja sam mu saopštio istinu. Međutim, sjutradan kada je opet došao, zamolio me je da mu pomognem da, kako je to sam naveo, ‘istrguje’ svoju slobodu ukoliko ga osude za krivično djelo ubistvo u krivičnom postupku koji je u toku...Saopštio mi je da sve mora da bude potpuno uvjerljivo i da će mi zarad toga izdiktirati nešto da napišem na papirić. Ja sam mu obećao da ću mu pomoći”, piše u njegovom reagovanju.

Naglasio je da nikoga zbog novca ne bi ubio.

Bonus video: