Pronađeno 5.300 paklica cigareta bez akciznih markica, krivične prijave protiv Rožajaca

D.K. i H.K. su predati na dalju nadležnost službenicima Centra bezbjednosti Podgorica, koji su protiv njih podnijeli krivične prijave nadležnom tužilaštvu
3701 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Kolašinska policija je pronašla 5,3 hiljade paklica cigareta bez akciznih markica i podnijela krivične prijave protiv D.K (21) i H.K. (23) iz Rožaja zbog nedozvoljene trgovine.

Iz Uprave policije su saopštili da su njihovi službenici na magistralnom putu Podgorica – Kolašin, prilikom pretresa vozila kojim je upravljala D.K, u kojem se kao saputnik našao H.K. pronašli preko 5,3 hiljade paklica cigareta različitih marki, bez akciznih markica.

Navodi se da D.K. za cigarete nije imala potrebnu dokumentaciju.

„Sa navedenim je upoznat državni tužilac u ODT Kolašinu koji se kazao da se u predmetnom slučaju radi o krivičnom djelu nedozvoljena trgovina“, kaže se u saopštenju.

D.K. i H.K. su predati na dalju nadležnost službenicima Centra bezbjednosti Podgorica, koji su protiv njih podnijeli krivične prijave nadležnom tužilaštvu.

Službenici policije iz Kolašina su podnijeli krivičnu prijavu protiv M.B. (56) zbog zloupotrebe položaja u privrednom poslovanju na štetu preduzeća Komunalno Kolašin.

„Kako se sumnja, M.B. je četiri godine otuđivao dizel gorivo iz rezervoara službenog vozila koje mu je kao zaposlenom dato na zaduženje u navedenom preduzeću“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: