Mandić sudije opisao kao krmke u togi

Sudija u tužbi, u koji su “Vijesti” imale uvid navodi i da je Mandić pisao i predsjedniku kotorskog suda Branku Vučkoviću. On se žali Vučkoviću da je iznenađen presudama jer je tokom sudskog pretresa bilo jasno, kako tvrdi, da je Jovanović vrijeđao, lagao i etiketirao njega, Radio i glavnu urednicu Dubravku Jovanović
11582 pregleda 24 komentar(a)
Slavko Mandić, Foto: Vijesti
Slavko Mandić, Foto: Vijesti
Ažurirano: 13.11.2019. 12:05h

“Kao novinar i satiričar kazaću da su Jakšić i Krstonijević prasci koji su na nečijem koritu, i to na koritu ovih gadova demoNkrata, smradova i lažova. Oni su krmeća brigada koja obuče togu i mole se rogu. Kukala im majka, Krstoprdu u Jakšosmrdu, dvojcu tranja sklepanih od paragrafskih sranja”.

Tužba
Tužba(Foto: Vijesti)

Ovako je osnivač i direktor kotorskog Skala radija Slavko Mandić tumačeći slobodu izražavanja, satirično komentarisao dvojicu sudija kotorskog Osnovnog suda Predrag Krstonijevića i Miša Jakića. Oni su prethodno odbacili njegove tužbe protiv kotorskog satiričara i odbornika Demokrata Gorana Jovanovića (Timura Tmurnog) navodeći da je satira dio slobode izražavanja.

Nakon toga, Mandić je u emisiji na A1 komentarisao presude i zaprijetio da će se sa sudijama obračunati ako to ne učini država. Rekao je da je Krstonijević sraman sudija:

“Nema veze što nas on (Jovanović) naziva najpogrdnijim imenima i to radi dnevno - mi moramo da trpimo mnogo više jer njega koji to piše, štiti član 10 Evropske konvencije o ljudskim pravima i slobodi govora. I sad, pošto sam ja satiričar, ja ću da napravim čitav serijal tekstova o toj dvojici sudija, pa ćemo da vidimo kako će to njihove familije, prijatelji i drugovi i oni sami da podnesu kad im budem pisao iste ove kvalifikative koje su nama upućivani“, objasnio je Mandić. Na to podsjeća i sudija Krstonijević u tužbi koju je podnio protiv Mandića zbog povrede prava ličnosti, kojom traži nadoknadu štete od 4.000 eura. “Taj iznos bi, kako smo razumjeli, bio dovoljan da kompenzira pretrpljene duševne boli sudije”, navodi se u tekstu koji je Skala radio juče objavio, prenoseći informaciju o tužbi.

Tužba
Tužba(Foto: Vijesti)

Sudija u tužbi, u koji su “Vijesti” imale uvid navodi i da je Mandić pisao i predsjedniku kotorskog suda Branku Vučkoviću. On se žali Vučkoviću da je iznenađen presudama jer je tokom sudskog pretresa bilo jasno, kako tvrdi, da je Jovanović vrijeđao, lagao i etiketirao njega, Radio i glavnu urednicu Dubravku Jovanović.

“A kako su sudije javne ličnosti može se i po njima po članu 10 Evropske konvencije... A da je tako pokazaću na primjeru...”,navodi Mandić. Dodao je da su “sudije prasci na nečijem koritu”, da su “krmeća brigada koja obuče togu i mole se rogu”...

Tužba
Tužba(Foto: Vijesti)

Slavko Mandić i Skala radio ranije su tužili Gorana Jovanovića koji je u satiričnoj pjesmi “Obračun kod štala radija” napisao između ostalog: “Dok je gradom vladala Majona, Leopolda mazila je ona, po ćelavoj krupnoJ Getrels glavi, dok se Krmak mekinjama davi”... i

“Evo para slugo Leopolde, laj na moje protivnike gorde, daj zareži malo ih ugruzi, zar ne vidim da je država u krizi...”.

U presudama Jakšića i Krstonijevića navodi se da se Jovanović kao satiričar, Mandiću i Jovanovićevoj nije narugao kao privatnim, već kao javnim ličnostima, te da je iznio vrijednosni sud o radu Skala radija i njegovog menadžmenta.M.R.

Tražio prijem kod Medenice, sudije optužuje za hajku

“Gospodine predsjedniče najljubaznije bih vas molio da o svemu upoznate predsjednicu Vrhovnog suda Vesnu Medenicu što hitnije, jer se hajka na Skala radio i nas nastavlja... ovoga puta i od strane kotorskih sudija. Tražim od gospođe Medenice prijem kako bismo izbjegli eventualne situacije prozišle iz svega ovog”, navodi Mandić u pismu Vučkoviću.

Bonus video: