"DAVALI LAŽNE ISKAZE"

Kneževićeva odbrana podnijela krivične prijave protiv Đurđića i Rašovića

"Oni su tokom 2019. godine, u više navrata u Podgorici, pred SDT Crne Gore, kao svjedoci, davali lažne iskaze, koji su doveli do pokretanja krivičnih postupaka i podizanja optužnice protiv Duška Kneževića, usled čega su nastupile teške posledice po oštećenog, kao i u odnosu na njegovu imovinu", saopštio je advokat Zdravko Đukanović
6723 pregleda 2 komentar(a)
Đurđić, Foto: Savo Prelević
Đurđić, Foto: Savo Prelević

Odbrana predsjednika Atlas Grupe dr Duška Kneževića Specijalnom državnom tužilaštvu u Podgorici podnijela je krivičnu prijavu protiv Vlatka Rašovića, Đorđa Đurđića i više drugih izvršilaca - pripadnika policije, saopšteno je iz Atlas grupe.

Iz Atlas grupe je saopšteno da se "krivičnom prijavom osumnjičenima Đurđiću i Rašoviću stavlja se na teret izvršenje krivičnog djela Davanje lažnog iskaza iz člana 389. stav 4. u vezi stava 1. Krivičnog zakonika Crne Gore, a za sada NN pripadnicima policije krivično delo Zloupotrebe službenog položaja iz člana 416. stav 3. u vezi stava 1. Krivičnog zakonika Crne Gore."

"Oni su tokom 2019. godine, u više navrata u Podgorici, pred SDT Crne Gore, kao svjedoci, davali lažne iskaze, koji su doveli do pokretanja krivičnih postupaka i podizanja optužnice protiv Duška Kneževića, usled čega su nastupile teške posledice po oštećenog, kao i u odnosu na njegovu imovinu", saopštio je advokat Zdravko Đukanović.

Iz Atlas grupe dodaju da su "NN pripadnici policije, čiji identitet će se utvrditi u toku krivičnog postupka, iskorišćavanjem svog službenog položaja i prekoračenjem granica svojih ovlašćenja, nezakonitim postupanjem izvršili pritisak na Đurđića i Rašovića da daju lažne iskaze u krivičnim postupcima koji se vode protiv Duška Kneževića. Ove radnje su izvršene po nalogu izvršne vlasti, kako bi se pomoglo SDT-u i Podgorici da pokrene nezakonite postupke protiv Duška Kneževića.

"Navedena lica su pod pritiskom, a zbog nepostojanja bilo kakvih materijalnih dokaza protiv Duška Kneževića, iznijela više neistinitih i proizvoljnih tvrdnji, kako bi se postupci ipak vodili, te kako bi se u javnosti napravila pogrešna slika o događajima u kojima su Vlatko Rašović i Đorđe Đurđić učestvovali. Odbrana će predložiti da se kao svjedoci saslušaju Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i Branimir Gvozdenović. Odbrana Duška Kneževića će nakon dobijanja preostalih relevantnih informacija podnijeti i dopunu ove krivične prijave", kazao je Đukanović.

Preporučujemo za Vas