TIVATSKA POLICIJA UHAPSILA OSUMNJIČENOG

Beranac pokrao povrijeđenog policajca nakon udesa?

“U trenutku kada su ljekari ukazivali pomoć čovjeku, koji je imao jake bolove usljed zadobijenih povreda, Beranac je iskoristio priliku i iz policijskog automobila ukrao torbicu povrijeđenog čovjeka”, saopšteno je “Vijestima”
26526 pregleda 28 komentar(a)
Torbicu navodno ukrao iz automobila (ilustracija), Foto: Vesko Belojević
Torbicu navodno ukrao iz automobila (ilustracija), Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 19.11.2019. 08:46h

Tivatska policija uhapsila je Beranca B. A. (33) zbog sumnje da je pokrao povrijeđenog policijskog službenika nakon teške saobraćajne nezgode.

Lisice na ruke stavljene su mu u petak, nakon što su policijski inspektori pretresli njegov stan u Tivtu i pronašli ukradene telefone i službenu legitimaciju svoga kolege.

“Beranac nastanjen u Tivtu, 7. novembra bio je na mjestu suvozača u kolima kojima je upravljao njegov prijatelj, kada su se sudarili u Tivtu sa službenim automobilom tamošnje policije”, nezvanično je saopštio izvor “Vijesti” upućen u detalje istrage.

Prema riječima tog sagovornika, ekipa Hitne pomoći pozvana je odmah nakon udesa.

“U trenutku kada su ljekari ukazivali pomoć čovjeku, koji je imao jake bolove usljed zadobijenih povreda, Beranac je iskoristio priliku i iz policijskog automobila ukrao torbicu povrijeđenog čovjeka”, saopšteno je “Vijestima”.

Rečeno je da su u torbici bila dva telefona, službena policijska legitmacija i 300 eura.

Isti izvor kazao je da je policajac u bolnici primijetio da mu nema torbice sa ličnim stvarima.

“Nakon što detaljnom pretragom terena torbica nije pronađena, policajci su posumnjali da je u pitanju krađa”, naveo je izvor. Inspektori su zatražili da se izvrši pretres stana jednog od učesnika u saobraćajnoj nesreći, jer je, tvrdi sagovornik “Vijesti”, Beranac imao krivični dosije i osuđivan je...

Za tu akciju, policajci su dobili dozvolu sudije za istragu kotorskog Osnovnog suda Špira Pavićevića.

Tridesettrogodišnjak je uhapšen nakon pretresa stana i pronalaska ukradenih stvari...

Na zahtjev kotorskog državnog tužioca određeno mu je zadržavanje, jer je osumnjičen da je počinio krivično djelo - teška krađa na drzak način.

Prema Krivičnom zakoniku, učinilac takvog krivičnog djela, ako se oglasi krivim, kazniće se zatvorom od jedne do osam godina.

Njega su pripadnici tivatske policije, uz krivičnu prijavu, priveli na saslušanje sudiji za istragu Špiru Pavićeviću.

Pavićević je juče potvrdio “Vijestima” da je u prisustvu branioca saslušao okrivljenog, prihvatio predlog tužioca i odredio mu pritvor do 30 dana. Beranac je upućen u spuški istražni zatvor.

Preporučujemo za Vas