Dvije osobe uhapšene, za trećom se traga: Ukrajinski državljani oštetili banku za oko 138.000 eura?

"Kako se sumnja, ukrajinski su podesnim sredstvom obili bankomat poslovne banke, te se priključili na elektronski uređaj i "dali nalog" dispanzeru da izbaci novac koji se nalazio u kaseti"
6116 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ukrajinski državljani J.I. (38), I.S. (37) i A.B. (38) osumnjičeni su da su izvršili računarsku prevaru na štetu jedne od banaka u filijalama u Budvi, Tivtu i Podgorici, saopšteno je danas iz Uprave policije.

"Naime, ovo krivično djelo su, kako se sumnja, izvršili ukrajinski državljani J.I. (38), I.S. (37) i A.B. (38) na način što su podesnim sredstvom obili bankomat poslovne banke, te se priključili na elektronski uređaj i "dali nalog" dispanzeru da izbaci novac koji se nalazio u kaseti. Ova lica su na ovaj način pribavili imovinsku korist u ukupnom iznosu od oko 138.000 eura i to što su na opisani način protivpravno prisvojili oko 30.000 eura u filijali u Budvi, u filijali u Tivtu oko 45.000 eura dok su u Podgorici protivpravno prisvojili oko 63.000 eura", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se navodi da u momentu identifikacije, osumnjičeni nijesu bili dostupni policiji, odnosno, nijesu se nalazili na teritoriji Crne Gore, te je za njima raspisana potraga.

"J.I. i I.S. su uhapšeni prilikom ulaska u Crnu Goru na jednom graničnom prelazu i oni su uz krivičnu prijavu privedeni državnom tužiocu u Višem državnom tužilšatvu u Podgorici, dok je za A.B. i dalje na snazi prethodno raspisana potraga", kazali su iz Uprave policije.

Bonus video: