Tužioci utvrđuju ko je pustio gošće u psihijatrijsku bolnicu

"Obavještavamo Vas da je predmet formiran povodom navedenog događaja u Specijalnoj bolnici u Kotoru, u fazi izviđaja”, navodi se u odgovorima tužiteljke Tijane Čelanović
19165 pregleda 9 komentar(a)
Fotografija iz bolnice objavljena na Fejsbuk, Foto: Facebook
Fotografija iz bolnice objavljena na Fejsbuk, Foto: Facebook

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru pokrenulo je izviđaj povodom nedavnih dešavanja u Specijalnoj psihijatrijskoj bolnici u Dobroti, kako bi utvrdili ko je omogućio nezakonite posjete osuđeniku Đ. P. koji kaznu izdržava na Sudskom odjeljenju te zdravstvene ustanove.

To je “Vijestima” juče saopštila portparolka tog tužilaštva, tužiteljka Tijana Čelanović.

"Obavještavamo Vas da je predmet formiran povodom navedenog događaja u Specijalnoj bolnici u Kotoru, u fazi izviđaja”, navodi se u njenim odgovorima.

Novinarka “Vijesti”, 3. novembra poslala je Specijalnoj bolnici u Kotoru fotografiju objavljenu na jednoj društvenoj mreži, na kojoj Đ. P. pozira sa jednom obnaženom i drugom djevojkom odjevenom u uniformu medicinskog radnika i tražila objašnjenje - kako je i gdje snimak nastao...

Direktor te ustanove Aleksandar Tomčuk tada je konstatovao da te dvije ženske osobe mogu biti samo gošće, a nikako zaposlene u bolnici ili pacijentkinje.

Tada je i tražio da se informacije o zbivanju ne objavljuju, dok ne utvrdi da li je fotografija napravljena u toj ustanovi, što su “Vijesti” ispoštovale.

Naknadno je saopštio da je fotografija koju je Đ. P. objavio, zaista napravljena u zdravstvenoj ustanovi kojom rukovodi i najavio da će uprava bolnice, kada utvrdi sve okolnosti, blagovremeno informisati javnost o rezultatima istrage i eventualnom pokretanju disciplinske, prekršajne ili krivične odgovornosti zaposlenog osoblja i/ili firme angažovane na poslovima obezbjeđenja.

Do danas to nije učinio.

Zatvorenik sa fotografije osuđen je na zatvorsku kaznu od pet godina i sedam mjeseci.

Jula 2018. godine pobjegao je iz psihijatrijske bolnice u Kotoru, gdje je boravio po naredbi Višeg suda u Podgorici.

Desetak dana kasnije uhapšen je na Kosovu.

Bonus video: