Čudio se ko je leš ostavio na imanju

Rankova kćerka Anica, ispričala je da joj se otac često žalio da Milenkova djeca dolaze na imanje, da ga maltretiraju, vrijeđaju i psuju
9238 pregleda 1 komentar(a)
Braću Bojić sprovode na suđenje, Foto: Jadranka Ćetković
Braću Bojić sprovode na suđenje, Foto: Jadranka Ćetković

Svjedok Borislav Čepić kazao je juče u bjelopoljskom Višem sudu - da je 17. marta čuo rođaka Marka Bojića (52) da govori: “Evo, neko ga ubi i donese mi ga na imanje”.

Prema Čepićevim riječima, to je izgovorio nakon što je beživotno tijelo Ranka Bojića pronađeno na periferiji Kolašina.

Svjedok je to kazao u nastavku suđenja braći Marku i Milenku (62) Bojić, zbog ubistva brata od strica Ranka.

Ranko Bojić pronađen je mrtav 17. marta oko 6:45 časova pored puta, a prema optužnici - dan ranije drvenim motkama pretukli su ga Marko i Milenko.

“Kada sam prišao, lobanja mu je bila provaljena, zbog čega nismo smjeli da ga pomjeramo, već smo pozvali policiju i hitnu pomoć. Prvih desetak minuta je bio živ, davao je znake života, krkljao je na usta i pokušavao da se podigne. Ubrzo potom je stigla hitna, ali su ljekari tada konstatovali smrt, koja je nastupila u međuvremenu”, ispričao je Čepić.

Ranka, kako leži na putu, prvi je primijetio Veselin Todorović, koji je tuda prolazio kamionom.

“Nisam ga dodirivao, vidio sam da leži u krvi koja se zakorjela na glavi. Marko je prilazio odozgo i pitao nas nekoliko - šta je to. Kada sam mu rekao da je to Ranko i da leži, pitao je: ‘Je li živ’”, rekao je svjedok...

Rankova kćerka Anica, ispričala je da joj se otac često žalio da Milenkova djeca dolaze na imanje, da ga maltretiraju, vrijeđaju i psuju.

Ona je kazala da je, mjesec prije ubistva, njen otac palio imanje tokom čišćenja i da je vatra prešla u Markovo imanje, ali da mu nisu stradale voćke...

Prema optužnici, Bojići su sa umišljajem počinili ubistvo u saizvršilaštvu, tako što su drvenim predmetima polomili lobanju Ranku.

Tijelo stradalog pronađeno je dan kasnije, pored puta u selu Redice u opštini Kolašin. Suđenje se 16. decembra.

Bonus video: