Tužilački savjet objavio imena kandidata za nove tužioce

Na testiranju 11 kandidata imalo više od 60 bodova koliko je bilo potrebno da se dođe do usmenog dijela ispita
7241 pregleda 2 komentar(a)
Sa sjednice Tužilačkog savjeta, Foto: Luka Zeković
Sa sjednice Tužilačkog savjeta, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 27.11.2019. 16:19h

Tužilački savjet otvorio je koverte i objavio imena 14 kandidata, koji su se 6. avgusta ove godine prijavili na javni kokurs za izbor sedam novih tužilaca.

Vrhovni državni tužilac u v.d. stanju Ivica Stanković pročitao je i bodovnu listu radova kandidata, pa je 11 njih na testiranju imalo više od 60 bodova koliko je bilo potrebno da se dođe do usmenog dijela ispita.

U trci za nove tužioce i dalje su u igri - Danilo Mrdak, Nađa Popović, Jovan Vukotić, Sanja Ražnatović, Vladan Mihailović, Aida Muzurović, Damir Kujović, Marko Mugoša, Igor Šćekić, Dino Lukač, Haris Šabotić.

"Nadam se da će novi mladi tužioci poboljšati rad tužilačke organizacije", kazao je Stanković, pozdravljajući kandidate u skučenoj kancelariji gdje se održavaju sjednice TS.

Testiranje 14 prijavljenih kandidata obavljeno je 28. oktobra, a intervjui sa budućim tužiocima biće obavljeni mna narednoj sjednici Tužilačkog savjeta 6. decembra.

Iako se načinu ocjenjivanja programa rada kandidata za rukovodioce državnih tužilaca protivila član TS i dekanica Pravnog fakulteta Aneta Spajić, ostali članovi TS su glasali da se sa sa najvišim ocjenama potvrde njihovi predlozi rada.

"Protivim se ovome, jer je čudno da su svi radovi ocijenjeni najvišom ocjenom", kazala je Spajić.

Na sjednici su i raspoređeni kandidati za tužioce u osnovnim tužilaštvima, koji su prijavili na oglas u aprilu 2017. godine.

TS se bavio i potvrđivanjem ispalate naknada za prekovremeni i rad u pripravnosti ali i isplatu naknade za prekovremene specijalnim tužiocima za oktobar.

Bonus video: