Lik joj sada izgleda kao vanzemaljac

To je rekla svjedočeći u nastavku suđenja za pljačku kladionice Lutrije, prilikom koje je ubijen košarkaš. Konatar je optužen za razbojništvo u sticaju sa krivičnim djelom - ubistvo, a Nikola Vuletić za razbojništvo
19217 pregleda 2 komentar(a)
Fotorobot osumnjičenog za ubistvo košarkaša Jovanovića, Foto: Uprava policije
Fotorobot osumnjičenog za ubistvo košarkaša Jovanovića, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 28.11.2019. 11:36h

Nina M. Martinović saopštila je juče da isključuje mogućnost da je Aleksandar Konatar osoba koju je vidjela u portunu, uoči ubistva košarkaša Ljuba Jovanovića na Cetinju, 30. juna 2011. godine.

To je rekla svjedočeći u nastavku suđenja za pljačku kladionice Lutrije, prilikom koje je ubijen košarkaš. Konatar je optužen za razbojništvo u sticaju sa krivičnim djelom - ubistvo, a Nikola Vuletić za razbojništvo.

“Definitivno isključujem mogućnost da je to bio Konatar”, rekla je Martinovićeva, nakon što joj je sudija Vladimir Novović rekao da pogleda okrivljenog na optuženičkoj klupi.

Fotorobot je sačinjen na osnovu informacija koje je saopštila policiji, ali sada tvrdi da joj je muškarac sa tog crteža liči na vanzemaljca.

“Tvrdim da sam vidjela osobu koja se nalazila pored stepenica kod drvenih vrata kuće u kojoj stanujem na Cetinju, a koji se koristi za prolaz, i to svega pola sekunde ili sekundu. Na osnovu toga ne mogu da vršim prepoznavanje, nema šanse... Ja sam policiji rekla da sam vidjela to lice kao kroz maglu”, rekla je Martinović.

Objasnila je da je ta osoba tada razgovarala putem telefona i da joj je pažnju privukla rečenica koju je tada muškarac izgovorio, zbog čega je zaključila da nije sa Cetinja: “Rekao je - ‘Evo me kod kladionice ili igraonice’. To niko ko je iz Cetinja ne bi rekao, već ‘kod voćkice’”, tvrdi ona.

Na suđenju je pročitan i njen iskaz iz tužilačke istrage koji obiluje detaljima - između ostalog tada je kazala da je “imao svijetle oči, koščat, izražene jagodice, da nije sa Cetinja, jer se svi poznaju”...

Nakon što su joj pokazali fotografje kod tužioca, navodi se da je rekla da postoji velika vjerovatnoća da je to osoba koju je vidjela u noći ubistva.

“Tačno je ovo što sam danas ispričala u sudu. Ne možeš da opišeš nekoga koga vidiš na sekundu i da ga prepoznajete i upoređujete”, odgovorila je ona na pitanje da objasni razlike u izjavama.

Službenik Uprave policije Predrag Savović rekao je juče da je Martinovićeva opisala lice koje je vidjela uoči ubistva.

“Pokazao sam joj dvije fotografije skinute sa Fejsbuk profila Aleksandra Jančića iz Pančeva. Rekla je da se najvjerovatnije radi o licu kojeg je vidjela u blizini kuće te noći, uoči ubistva. Prethodno je dala opis, a kada sam joj pokazao fotografije, rekla je da je to ta osoba. Samo sam joj pokazao fotografije Jančića”, rekao je svjedok.

Branilac okrivljenog Konatara, advokat Boris Marinović, naveo da Martinović, kao i svi prethodno saslušani svjedoci, isključuju mogućnost da je Konatar počinio krivična djela ubistvo i razbojništvo.

Advokatica Andrijana Razić, branilac Nikole Vuletića, je istakla da je vrlo indikativna činjenica da iako je Martinović svjedočila u julu 2016., tužilac nije našao za shodno da je u podignutoj optužnici predloži za svjedoka (sud je prihvatio predlog odbrane da Martinović svjedoči– prim.aut).

“Sve ovo upućuje na zaključak koji se nameće da su policija i tužilaštvo bili uporni da optužen nekog pošto-poto”, smatra ona.

Konatar je u odbrani naveo kao pretpostavku da je Jančić, zvani Aco Poštar, mogući počinilac ubistva, ali da nema dokaza za to.

Suđenje se nastavlja 22. januara.

Bonus video: