Oduzeli kriptovane telefone iz sobe Lješnjaka i Mustafe

U istoj sobi službenici obezbjeđenja UIKS-a pronašli su još jedan pametni i dva mobilna telefona starijeg tipa
19458 pregleda 3 komentar(a)
Istražni zatvor, Foto: Filip Roganović
Istražni zatvor, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 28.11.2019. 19:57h

Dva kriptovana telefona pronađena su i oduzeta iz sobe Istražnog zatvora u kojoj borave Milan Lješnjak i Edmond Mustafa.

U istoj sobi službenici obezbjeđenja Uprave za izvršenje krivičnih sankcija pronašli su još jedan pametni i dva mobilna telefona starijeg tipa.

"Vijestima" je iz uprave za izvršenje krivičnih sankcija potvrđeno da su telefoni pronađeni u sobi u kojoj borave Lješnjak, Mustafa i Kotoranin Miladin Dedović.

Sagovornik iz Istražnog zatvora kazao je da su službenici UIKS-a telefone oduzeli prije četiri dana, a da su sobu u kojoj borave Baranin, Podgoričanin i Kotoranin pretresali i sinoć.

Mustafu policija dovodi u vezu sa klanom kojim navodno rukovodi Alan Kožar, Dedović je navodno blizak škaljarskom kriminalnom klanu, a Lješnjak podgoričkom ogranku tog klana.

"Pretres je bio ciljano kod njih i tog dana kada je pretresena soba L1 na trećem spratu, i sinoć", kazao je sagovornik iz Istražnog zatvora.

Lješnjak je prije nekoliko dana nepravosnažno osuđen na devet i po godina zatvora zbog optužbi za saizvršilaštvo u pokušaju teškog ubistva počinjenog na štetu Radojice Zekovića iz Nikšića.

Grupa čiji je pripadnik po navodima optužnice i Lješnjak, osuđena je u podgoričkom Višem sudu na ukupno 41 godinu zatvora zbog stvaranja kriminalne organizacije i pokušaja likvidicije Zekovića postavljanjem bombe ispod njegovog automobila "golf 5", u maju 2017. godine.

Navodni organizator te grupe Stevan Stamatović osuđen je na 12, a kao saizvršioci za teško ubistvo u pokušaju Lješnjak i Dejan Deletić osuđeni na po devet i po godina robije.

Aleksandar Bojović i Đorđije Božović osuđeni su na po tri i po godine, a Stefan Balević na tri godine zatvora zbog pripadništva kriminalnoj organizaciji i nedozvoljenog držanja oružja.

Branilac Mustafe, Lješnjaka i Dedovića, advokat Damir Lekić tvrdi da u sobi Istražnog zatvora u kojoj su njegovi klijenti nisu pronađeni kriptovani, već obični pametni telefoni.

"Zbog toga će eventualno biti vođen disciplinski postupak protiv nekog od njih, ukoliko se utvrdi čijij se telefoni nalaze u sobi", kazao je Lekić.

Bonus video: