Uzrok smrti zatvorenika utvrdiće patolog

Nakon obdukcije biće utvrđeno da li je Peruničiću u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija pozlilo zbog prekomjerene upotrebe ljekova, ili je u pitanju zadesna smrt
10559 pregleda 1 komentar(a)
Zgrada Zatvora za kratke kazne, Foto: Boris Pejović
Zgrada Zatvora za kratke kazne, Foto: Boris Pejović

Podgoričanin Rajko Peruničić (21) preminuo je juče ujutro u Kliničkom centru u Podgorici, neposredno nakon što je iz spuškog zatvora doveden u tu medicinsku ustanovu.

Spuški stražari u sobi Zatvora za kratke kazne pronašli su ga u nesvjesnom stanju i alarmirali zdravstvenu službu te ustanove. Iz Uprave policije nezvanično je saopšteno da je Peruničić u 8.35 sati doveden u KCCG zbog pružanja medicinske pomoći. Ljekari su nešto kasnije konstatovali smrt tog Podgoričanina. Iz UP su kazali da je o događaju odmah obaviješten tužilac koji je naložio obdukciju.

Nakon obdukcije biće utvrđeno da li je Peruničiću u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija pozlilo zbog prekomjerene upotrebe ljekova, ili je u pitanju zadesna smrt.

Prema saznanjima “Vijesti”, Peruničić je na izdržavanje kazne doveden dva dana prije nego je preminuo.

Pokojni Peruničić hapšen je prije tri godine zbog sumnje da je sa Slobodanom Kovačevićem zlostavljao dječaka romske nacionalnosti.

Godinu kasnije, sa još dva tinejdžera hapšen je zbog maltretiranja profesorice jedne srednje škole u Podgorici.

Bonus video: