Odloženo suđenje advokatu optuženom za utaju poreza: Asanović tražio nalaze vještaka

Ćetković je rekao da će “zbog ekonomičnosti postupka” odložiti glavni pretres i dati po jedan primjerak oba nalaza Asanoviću
2303 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović

Suđenje advokatu Nebojši Asanoviću, koji se tereti za utaju poreza od oko 25.000 eura, odloženo je juče dok se okrivljeni ne upozna sa nalazima vještaka.

Asanović je prije početka jučerašnjeg ročišta zatražio od sudije Osnovnog suda Rada Ćetkovića da vještaci ekonomsko - finansijske struke Omer Markišić i Jovan Lopušina u cjelosti pročitaju svoje nalaze, jer mu u prethodnom postupku nije omogućeno da se upozna sa sadržajem tih dokumenata.

Kazao je da je diskriminisan jer mu u postupku pred Osnovnim državnim tužilaštvom nije dozvoljen uvid u nalaze vještaka, koje je, tvrdi, uredno tražio. Naveo je da je to utvrdio i ombudsman, koji je konstatovao da su mu time narušena ljudska prava. Ombudsman je tada utvrdio i da je Asanović nezakonito uhapšen.

Ćetković je rekao da će “zbog ekonomičnosti postupka” odložiti glavni pretres i dati po jedan primjerak oba nalaza Asanoviću, kako bi se upoznao sa njihovim sadržajem i pripremio svoju odbranu.

Kazao je da nalaz Markišića sadrži 26 strana i sedam dodataka, dok je nalaz Lopušine napisan na 81 stranu, zbog čega bi njihovo čitanje zahtijevalo previše vremena.

Suđenje je odloženo za 23. januar.

Bonus video: